Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Är det verkligen schizofreni jag har?

Är det verkligen schizofreni jag har?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • fick diagnosen för några år sedan, men har svårt att tro själv att jag skulle ha det då jag aldrig ser saker som inte finns och heller inte hör röster

  för länge sedan stod jag i köket och trodde det skulle komma ut röda stänger ur min armar ungefär lika smala som virknålar, (tog inte droger) ingen fick se mig utifrån var helt isolerad, idag har jag andra besvär såsom att tankar i huvudet ”säger”saker till mig jag hör dem inte , jag tänker dem (men dem kommer ju utan att jag har kontroll över dem) ofta saker som har sagts till mig för länge sedan och jag blir så fruktansvärt arg,  värst är mitt utseende problem som jag kallar det, jag kan bli uppraggad ena dagen och nästa dag så ser jag att folk blir äcklade av mig för jag är så ful FAST jag har exakt samma hår samma smink och jag luktar inte illa heller, därför tror jag att mitt utseende ändrar sig förvrider sig, om jag tänker på ”fel”sätt då kan mitt utseende ändra sig  till det sämre och om jag tänker på rätt sätt så blir jag snyggare ,ansiktet skulpteras liksom av nån slags kraft. Vad tror ni? Är det schizofreni?

  det är ju svårt får mig (eller någon annan här) att säga om du har den diagnosen eller inte, men om du tvekar på det kanske du borde prata med din läkare/kontaktperson? berätta det du skrev i detta inlägget och förklara hur du känner angående diagnosen. ibland blir det ju fel.

  Avatar

  <3 Vet för lite om schizofreni men däremot är det ganska vanligt att sjukvården blandar ihop det med dissociativa problem, så kanske kan ett tips vara att läsa på om det? Känner ett par stycken som fått fel diagnos, schizofreni istället för DID. T ex beskrev  en kompis med dissociation, angående utseende,  hur hennes ansiktshalvor såg olika ut dag för dag. Även jag själv upplever liknande grejer med mitt utseende att det varierar kraftigt. Ögonfärg kan också skifta hos personer med dissociation.

  Det här med ”röster” tror sjukvården alltid är schizofreni för de kan för lite om dissociation. Åtminstone var det så för ett par år sedan och långt innan dess. Vet inte exakt kunskapsnivån nuförtiden inom psykiatrin. Hoppas det är bättre.

  De kan ge fel diagnos. Begär second opinion.

  5 läkare har satt denna diagnos på mig. Får väl tro dem då.

  Jag har fått diagnoserna schizofreni, vanföreställningssyndrom och personlighetsstörning… Det är en enda röra. Jag har svårt att lita på läkarna, känns som de ofta missförstår och tolkar lite som de vill.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.