Ångest

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  För oss som har ångest.

  Hur känner ni ?

  Hur löser ni skola/arbete ?

  Avatar

  För oss som har ångest. Hur känner ni ? Hur löser ni skola/arbete ?

  Hej,

  Det är svårt med ångest. Egentligen är det ju inte så farligt men det är väldigt jobbigt när man har det. Jag brukar sätta mig (om jag inte redan sitter) och verkligen känna efter hur och var ångesten känns mest. Efter det tar jag några djupa andetag och försöker slappna av. Så tänker jag mig in i ett rum där det är ljust, fullt med blommor och där finns en fotölj. Innan jag sätter mig i fotöljen stänger jag dörren! Jag sitter bekvämt och bara är där tills pulsen och andningen har lugnat sig. När det känns bättre fantiserar jag att jag kliver ur rummet, stänger dörren och återgår till den verklighet jag lämnade för en stund.

  Hur gör du?

  Avatar

  Jag har en tendens till att bli väldigt lättirriterad och stänga in mig i mig själv. Får också förhöjd puls…

  Det som brukar hjälpa för mig är att sätta på hörlurar med hög och bra musik. Då lugnar jag ner mig och hittar fokus igen!

  Avatar
  Trådstartaren

  <div class=”d4p-bbt-quote-title”>Blue Tyniri skrev:</div>
  För oss som har ångest. Hur känner ni ? Hur löser ni skola/arbete ?

  Hej, Det är svårt med ångest. Egentligen är det ju inte så farligt men det är väldigt jobbigt när man har det. Jag brukar sätta mig (om jag inte redan sitter) och verkligen känna efter hur och var ångesten känns mest. Efter det tar jag några djupa andetag och försöker slappna av. Så tänker jag mig in i ett rum där det är ljust, fullt med blommor och där finns en fotölj. Innan jag sätter mig i fotöljen stänger jag dörren! Jag sitter bekvämt och bara är där tills pulsen och andningen har lugnat sig. När det känns bättre fantiserar jag att jag kliver ur rummet, stänger dörren och återgår till den verklighet jag lämnade för en stund. Hur gör du?

   

  Hej

  Tack för dina tips.

  Jag brukar andas djupa andetag igenom ena näsborren samtidigt som jag håller för den andra. Vid utandning så håller jag för den jag andades in genom för att sen andas in genom den. Blev en liten krånglig beskrivning men hoppas du förstår 🙂

  Avatar

  Ångesten ger mig hög puls, yrsel, illamående och jag blir irriterad. Försöker andas lungt, tänka på lugna saker (tex känslan av att klappa min katt) tänka på att det “bara” är tankar och att det kommer gå över. Jag har börjat lära mig att hantera min ångest bättre och framförallt accepterar den. Den får inte längre styra mig!  I dag var en ångestfylld dag. Får ofta ångest helt oprovocerat. Kommer så snabbt också.

  Kram

  Avatar

  Ångest för mig är som en grå våt filt som läger sig över allt å färgar allting grått. Och är något som gör mig irriterad på allt. Försöker alltid backa lite å andans/meditera när det blir för mycket försöker sedan se på det utifrån för att få ett nytt perspektiv. För oftast så ser man när man gör så att det inte var något att få ångest över, men när man är mitt i de så känner man bara.
  Sen har jag problemet att jag oftast är speedad samtidigt. jag brukar säga att min hjärna har 15 eller mer flikar öppna som i en webbläsare å jag bara måste hålla koll på alla. Händer det då mycket saker samtidigt som jag inte riktigt får koll på, så blir jag stressad för det. Vilket inte gör saken bättre. I grunden ger situationer där jag inte har kontroll ångest vilket är ganska ofta med tanke på hur livet fungerar.

  Lev väl

  Avatar

  Tack för alla tips. Jag får inte så många fysiska symtom vid ångest. Men attacker av plötslig panik inom mej. Kan inte veta vad jag får panik över,känns som jag vill krypa ur mej själv. Kan absolut inte vara still. Vankar av och an och vill bara att känslorna ska försvinna. Just nu har det varit så jobbigt en tid så jag får tankar  på att ta massa tabletter,står inte ut med känslorna och vill bara försvinna. Men nu har jag provat en annan sak som fungerat rätt bra. Går ut från min bostad. Orkar jag inte promenera så sätter jag mej på uteplatsen. Där blundar jag och tänker medvetet på hur det känns att andas in den friska luften. PanikKänslorna har försvunnit ganska snabbt. Sedan stannar jag ute ett tag i “det bra måendet” innan jag går in igen.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.