Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > Ältar, ältar och ältar lite till.

Ältar, ältar och ältar lite till.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag har ocd,gad (säger vården iaf) och depression.

  Jag var svårt sjuk under 2021. Så sjuk att jag till slut blev inlagd på psykiatrisk avdelning. Nån månad efter jag kom hem från vistelsen där så gick min fru ifrån mig, ytterligare nån månad därpå så fick jag veta att hon hittat en ny.

  Jag har inte kunnat jobba heltid sedan 2021, min chef vill att jag ska säga upp mig men det kan jag inte då jobbet är en av få tryggheter jag har.

  Jag äter flera mediciner, pga dessa har jag lagt på mig en del vikt, saknar min kropp som den var.

  Allt detta ältar jag dag ut och dag in. Jag försöker att se det som att jag iaf fått en chans till att skapa mig ett nytt liv men jag fastnar hela tiden i allt det negativa. Jag har ju fortfarande min son, min mor, far och syster, en schysst lägenhet, goda vänner och iaf tryggheten i ett fast jobb. Trots det så ältar jag allt som hänt och kommer inte ur den negativa spiralen.

  Nån som varit med om något liknande och tagit sig tillbaka till ett liv utan en massa deprimerande ältande, isf hur gör man?

  mvh

  <3 Ett generellt tips hur man tar sig ur ältande, som jag också tidigare haft problem med, har för mig iaf handlat om ”ny input i livet”. Alltså att skapa nytt innehåll i sitt liv så man inte har riktigt plats längre för att sitta på sin kammare och tänka igenom allt som man sörjer och som har gått snett. Det kan vara något så enkelt som att gå på Zoom-möten (någon timme som gör att man försvinner in i en annan miljö ett tag) i något man vill lära sig mer om. Eller ”jag får bara tänka på detta i en timme om dagen.” Ge sig själv tillåtelse endast en begränsad tid.

  Tänker även på detta:
  ”Acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden”.

  Trådstartaren

  Tack 🙏 Jag tror också på att fylla livet med nytt innehåll, segt bara när man är deprimerad och inte orkar nått.

  <3 Ja verkligen! Övermäktigt och känslan av att bestiga berg när man är deprimerad, oftast.

  Går det att se något mönster när ältandet är som starkast? Alltså är det något som gör att du ältar lite extra under dagen? Speciella tidpunkter?
  Kan du sova okej på nätterna?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.