Hem > Forum > Psykiska diagnoser & tillstånd > ADHD/Asperger och dåligt minne

ADHD/Asperger och dåligt minne

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  Är det vanligt att folk med ADHD och Asperger syndrom har dåligt minne när det gäller klockan flykter och sociala relationer?

  Vanligt med problem med korttidsminnet (arbetsminnet) annars kan det vara ett självförsvar av hjärnan att bara sola bort allt. Kanske hade man dåliga upplevelser eller likande kopplat till innan och sedan när man väljer att radera dem klarar hjärnan inte längre av att sortera bra från dåligt.

  Hej. Jag har bara autism och jag har jättedålig tidsuppfattning. Mitt kortidsminne är dåligt men jag har abnormt bra långtidsminne.

  Jag är autistisk, och när jag var yngre (jag är 46 nu) hade jag exceptionellt gott minne för enkla fakta. Förstod inte då att jag borde ha utnyttjat det bättre, för jag har förlorat det nästan helt, dvs. jag har normalt till dåligt minne nuförtiden. Sörjer det mycket, eftersom jag inte har fått så mycket annat här i livet, och undrar hur det kan komma sig att jag hade det men nu har mist det? En teori är att det skadats av ett liv av dålig sömn (lär vara typiskt för autister). Eller utmattning/utbrändhet till följd av min autism.

  Jag har ADHD och autistiska drag.

  upplever ständigt problem med tiden, med det sociala samspelet. Jag har stora problem med ljud och att hålla fokus är nog mitt största problem.

  har även HSP, det vill säga överkänslighet med både, ljud, lukt och synintryck.

  kommunikations- och informationssamhället är inte något bra ställe för mig

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.