Hem > Forum > Depression > What is love? Everything.

What is love? Everything.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Ibland talar man ju om roten till ens problem när det gäller depression eller självmordstankar. Häromveckan gjorde jag en liten upptäckt och det var att när jag fick, eller ok överöstes, med kärlek så mådde jag toppen. Kände mig otroligt harmonisk och fick en stark connection även med mitt inre också. Det var som på den gamla goda tiden när jag mådde bra och hade ett lyckligt liv. Tänkte då att herregud är det bara detta som saknas? Lite kärlek? Märkte också på mitt kroppsspråk och min utstrålning att jag blev mycket mer charmig, rolig och avslappnad tillsammans med andra. Fick lättare också att se dem. Var inte lika självupptagen. Jag kanske alltså inte är så djupt nere i hålet som befarat, slog det mig.

  Det vore inte otroligt för minns det som att förr om åren mådde jag kroniskt dåligt oavsett vad som hände runtomkring i princip. Inget kunde göra mig glad. Det spelade ingen roll. Nu däremot spelar det all roll. Det torde betyda att jag är frisk igen. Eller kanske inte frisk, det är att ta i, kan ju ha enorma självmordstankar vilken dag som helst men det beror ju iaf på något. Det gjorde det inte förr. Nu vill jag oftast dö pga. att jag t ex far illa eller blir dåligt behandlad (jag orkar inte fler gånger). Innan led jag av någon fruktansvärd ensamhet som åt upp mig inifrån. Det gör jag inte riktigt längre och det tror jag beror på att jag läkt ihop det allra värsta. Hoppas det!

  Läste i en bok också att ju mer skamfylld en människa är, desto mer innebär det att den inte blivit älskad. Det är så sant! Känns som om jag varit så extremt skamfylld i oerhört många år. Så handikappande. Det måste bero på att jag saknat spegling och kärlek. Bara gått runt och varit ett allmänt villebråd för allehanda aggressioner. Inte blivit älskad. Det måste vara det.

  Bristen på kärlek är alltså svaret på min olycka.

  Vilket fint inlägg, och vad skönt att du verkar ha fått någon form av svar som kan hjälpa dig framåt! Jag kan delvis känna igen mig att man försöker finna roten till sitt negativa mående och ibland så känns det verkligen som att man ”knäcker” en nöt och tar ett kliv framåt.

  Jag hoppas det fortsätter på samma spår för dig, skickar kärlek och varma kramar till dig, det är vi värda! ❤️

  Trådstartaren

  Tack Red Kabujo! <3 Kanske det är så att människan är som en lök med olika lager av mående. Mår man dåligt längst inne (vilket jag tidigare gjorde) så behövdes det en helt annan hjälp för att läka där. Sedan har det med åren blivit lite lättare problem på ett sätt i det psykiska måendet. Kanske de yttre lagren handlar om kärlek, bekräftelse och gemenskap? Lite mer sånt som man kan hitta i sitt vardagliga liv men inte behöver terapeuter för? Nu är det inte enkelt att finna kärlek i vardagen för mig ska jag säga, absolut inte. Men det vore fel att hänge sig åt djupa psykoanalyser när det snarare handlar kanske om att försöka ha en lite mer ”trevlig tillvaro”. Det är mitt mål för 2022, att försöka få till detta. Min ena syster läkte enormt i kontakten med sitt första barn. Hon hade iofs gått 8 år i terapi innan dess men hon började läka på riktigt när hon fick en liten dotter. Det tänker jag kan belysa något viktigt. Sedan också att bara för att någon annan kanske inte vill ha barn och heller inte så mycket kärlek/bekräftelse så innebär det inte per automatik att det skulle göra min längtan mindre.

  Vi förtjänar verkligen kramar och kärlek, så sant som det var sagt! <3

  Absolut, jag håller med dig helt och hållet. Ibland så jagar man svar på vetenskapliga plan och gräver och gräver utan att bli något klokare. Jag tror en oerhört stor del ligger i att, som du säger, förbättra och försöka njuta och slappna av i sin tillvaro. Kärlek och glädje kan finnas även i det minsta av saker.

  Kärlek är olika för alla och vissa finner det i relationer, andra i aktiviteter och en del i saker. Allt kan vara kärlek, det är upp till betraktaren. Men man ska inte heller jaga sig tokig efter kärlek. Jag tror om vi lär oss att älska oss själva för den vi är, så kommer även kärleken lättare till oss.

  Trådstartaren

  <3 något jag tror kan vara mångas problem när en mår jättedåligt är att man inte kan peka ut (och därmed inte heller kan göra något åt) sina djupare behov? Blir litegrann som att gå till läkaren och säga att man har ont men be denne att plåstra om hela kroppen för man förstår inte själv var såret sitter. Det blir en ytlig hjälp. Litegrann så har jag levt mitt liv. Tänker då också på att ge t ex sig själv kärlek, eller ett plåster, att det riskerar bli alldeles för avancerat. Kroppen har inte läkt hittills av sig själv, liksom, så varför sen? Bättre då att kunna – inför sig själv – identifiera ”problemområdet” och navigera utifrån det, tillsammans med andra. Lite där någonstans har jag landat när det kommer till kärlek och den enorma läkeprocessen som startar i relation till andra (sunda) människor. Som för min syster då t ex. Ingen terapeut i världen hade kunnat ge henne den där kärleken och påfyllningen av det sista lilla tomrummet hon kände, förutom hennes söta lilla dotter som gjorde det med sin blotta existens <3

  Jag tror alltså att kärlek från andra är lika livsviktigt som vatten och mat för de flesta människor. Man kan t ex se på pandemin och hur deprimerade många blev i speciellt början i isoleringen från varandra.

  Trådstartaren

  Kontentan är alltså att när jag mår dåligt så kan det vara så att jag bara behöver en kram så känns livet okej igen. Det kan också vara att få ett omtänksamt sms från en kompis. Eller en granne som frågar hur man mår. Det är de små ömhetsbevisen på att ens existens betyder något för någon annan som är kärlek för mig. Tidigare i mina psykiska tillstånd har det absolut inte handlat om att en kram skulle ”läka mig” utan det kräves 10 år terapeutiskt slit. Så litegrann kan man se att det är ett smått gigantiskt mål att kunna må bra med hjälp av kärlek. Men att det då givetvis kräver andra människors ansträngning och där kan det vara lite sisådär med det engagemanget ^^. Däri ligger mitt problem. Får hanka mig fram. Vet inte hur man löser det ärligt talat.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.