Hem > Forum > Depression > Vill så gärna vilja leva

Vill så gärna vilja leva

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag är lyckligt lottad. Jag har stöttande föräldrar, fina vänner, en hjälpsam sambo och en underbar hund. Jag äger min egen lägenhet och har en stabil ekonomi.

  Jag är så otroligt tacksam och samtidigt skäms jag över att det inte tycks räcka till för att jag ska vara lycklig.

  Det känns som att jag är defekt, som att det är något fel på mig och att jag inte hör hemma i den här världen. Min själ känns så sårbar och skör, som att den inte kan hantera ett ”vanligt liv” utan att trasa sönder.

  Jag är så trött.
  Jag vill bara bli lämnad ifred så att jag kan sova.
  Jag orkar inte prata, äta, göra kaffe, rasta hunden. Allt känns överväldigande och tungt och jag känner skuld för allt jag inte orkar göra.

  Jag vill bara att lidandet ska ta slut.

  Avatar

  Hej!

  Jag känner igen mig mycket i det du skriver. Är själv i en djup depression och mår så fruktansvärt dåligt.. Orkar inte med någonting. Har också alltid haft känslan av att inte passa in i denna värld och undrar om jag någonsin kommer göra det, det känns inte som det. Kram

  Kan det vara så att du längtar efter något mer av både dig själv och livet? Något som denna värld ännu inte kan ge dig. En egoistisk, självcentrerad och materialistisk värld som värdesätter människor efter vad de har och inte vad det är. Vad de äger i materiella tillgångar och inte spirituella värderingar, eviga kunskaper och kärleken det har i hjärtat. Där vi uppfostras och vägledes sedan tidig ålder att bli produktiva medborgare utan att rustas upp emotionellt och andlig för ett liv fylld av hinder, svårigheter och utmaningar.

  Är den sanna lyckan en plats i livet eller ett inre tillstånd?
  Du beskriver ditt liv som någon som uppnått de sakerna som de flesta
  förknippar med ett lyckligt liv men känner trots allt ingen riktig och bestående lycka.
  Du är inte ensam att känna dig så, men precis som många har lyckats med, så har
  du möjligheter att finna ny mening och nya vägar i ditt liv. Med ny mening kommer det
  ett tillskott av livslust och livsglädje. Sluta inte att söka. Försök förstå dig själv
  och livet bättre. Du har de flesta svar inom dig själv. Ibland vad som krävs är att börja ställa de rätta frågorna. Det krävs dock mod och ödmjukhet att jobba med sig själv och förändra de som måste förändras.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa dig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv. Tänk på att tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.