Hem > Forum > Depression > Vill inte vara bland folk

Vill inte vara bland folk

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Har haft depression av och till sedan ett sammanbrott på jobbet 2 år sedan. Hade hoppats att flytten tillbaka till Sverige från utlandet i slutet på förra året skulle medföljas av bättring.

    Till viss del gjorde det ju det, men vardagen här utan jobb och social säkerhet tär nu på mig enormt och jag känner mig glida tillbaka i depressionen. Jag vill inte träffa folk, än mindre ha tomma samtal. Min stackars fru vet vad som sker men det gör inte saken lättare.

    Just nu är jag helt enkelt utan all motivation och drift. Vet inte vad jag skall göra.

    Du kanske skulle behöva prata med någon om detta, en terapeut eller så. Sen är ett tips att pusha sig till att ändå göra något litet, jag vet att det är lättare sagt än gjort, jag sitter själv fast lite och sitter bara hemma och jobbar framför skärmen hela dagarna. Går till affären typ men till och med det känns jobbigt. Men de dagar jag ändå tvingat mig ut på en liten promenad eller nåt så blir det lite lättare nästa dag. Du kanske också kan träffa någon en kort tid, typ ta en promenad med nån för att det inte ska kännas för jobbigt, du vet att du bara behöver härda ut en kort stund och oftast mår man bättre efteråt. Jag vet som sagt hur det är men försök göra nåt litet varje dag. Blir nog med lite lättare nu när det blir finare väder att komma ut. Lycka till och tveka inte att söka hjälp, ju tidigare desto bättre.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.