Hem > Forum > Depression > Vill inte mer

Vill inte mer

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  känner att jag är på slutet nu… jag orkar verkligen inte mer

  Avatar

  Vet du. Jag har också trott det. Men jag är här. För det kommer alltid något som är värt det. Om så bara en jävligt god semla eller ett sms av nån.

  Avatar
  Trådstartaren

  Vet du. Jag har också trott det. Men jag är här. För det kommer alltid något som är värt det. Om så bara en jävligt god semla eller ett sms av nån.

   

  jag är så redo. Jag tycker inget är värt de längre

  Du ser ut att må riktigt dålig just nu. Du får gärna berätta mer! Vi är många här som bryr oss och som har erfarenheter att dela med oss av.

  Men hur du än mår idag kommer saker att förändras och livet kommer inte att vara så tungt som det är just nu.

  Om du vill prata med någon är du alltid välkommen att ringa MINDs självmordslinje på 90101 (telefonen är öppen mellan 6.00 – 24.00)

  Vill du hellre kontakta kyrkan så har Jourhavande präst telefon 112 (öppet tider 21.00 – 06.00)  samt Jourhavande medmänniska har telefonnr 08-702 16 80 (öppet tider 21.00 – 06.00)

  Vi ser fram emot fler inlägg från dig och höra hur det går för dig!

  Vänliga hälsningar

  MIND moderator

  Avatar

  Moderatorer: En standardtext som denna är bra när en person bara förmedlar att hoppet saknas men som tips vill jag ge uppmärksamhet åt följande mening

  “Men hur du än mår idag kommer saker att förändras och livet kommer inte att vara så tungt som det är just nu.”

  Som många andra svårt nedstämda har även jag fått höra denna mening riktas mot mig av vårdpersonal och andra välvilliga personer men reagerade starkt när jag insåg att jag fick ogenomtänkta standardsvar. Standardsvar är för övrigt något jag undviker för att det kan såra den behövande.

  Ingen vet något om framtiden och för att undvika att ge svar hur en persons framtid kan se ut är det bättre att säga eller skriva något i stil med “att ta sitt liv stoppar chansen att få uppleva andra känslor och tankar än de du har idag.”

  Så till dig som började inlägget vill jag bara säga, att det är dags för dig att ta kontakt med någon för att få hjälp med hur du ska komma från dina tankar om att du inte orkar längre för de hindrar dig att uppleva något bra i ditt liv. Framförallt är ett telefonsamtal eller ännu bättre en professionell du träffar IRL det bästa men det kan ta tid att få en sån kontakt. Så håll dig vid liv till någon annan kan hjälpa dig vidare eller du får kraft att ta dig dit du vill i livet! Tänk på hur du vill ha ditt liv och stanna i den drömmen så intensivt att du kan föreställa dig att det redan händer. Känn på hur de känslorna känns och surfa på den upplevelsen tills det händer IRL! Det här är är inget skitsnack och kallas neuroplasticitet!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.