Hem > Forum > Depression > Vill inte leva så här

Vill inte leva så här

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag har varit deprimerad i över fyra år och har tappat förmågan att känna glädje och entusiasm. Orkar inte ha ett liv där jag bara tvingar mig att göra det jag måste. Vill ha ett slut på det här. Men hur? Äter redan maxdos Brintellix och går hos psykolog. Uppenbarligen hjälper inte det.

  Vad gör du när du inte gör det du måste? Har du sysselsättning? Jag är också deprimerad, saknar sysselsättning och sammanhang. Har inga direkta intressen heller. Äter mediciner och går hos psykolog jag med. Man blir desperat och vill hitta nån jäkla utväg ur den här situationen (menar inte självmord!) Varje dag är likadan och jag dricker och röker mycket för att ha något att göra.

  Trådstartaren

  Jag ligger mest på soffan. På vardagarna pluggar jag och sen ska jag jobba lite extra åt mitt gamla jobb. Jag har intressen men inget jag orkar ägna mig åt. Men provar nu om jag kan hitta en häst att rida. Det skulle tvinga mig att vara aktiv. Och förr tyckte jag det var roligt att rida.

  Känner igen exakt det ni skriver ovan och jag har inte några svar. Men fysiska sysslor ska ju vara bra, även om det när man är nere känns så otroligt långsökt och märkligt att tex delta i ett käckt pass på ett gym eller vara ute och springa. Jag har jobbat på ett kaotiskt företag i 2,5 år och hemifrån sedan ett halvår innan corona började. Blev sjukskriven förra hösten i ett par månader. Nu riktigt deppig igen. Hela situationen känns hopplös och jag har blivit mer eller mindre apatisk. Ska inte livet vara roligare eller kännas mer hoppfullt och mindre grått? Hur göra?

  Med det sagt (för att svara ovan också) tror jag att man på nåt sätt måste hitta nog energi för att tvinga sig till att ta tag i sin situation. Soffor gör en inte lycklig, även om de är sköna att sitta i (tycker jag med…) Men det är lättare sagt än gjort.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.