Hem > Forum > Depression > Vill inte ha det så här

Vill inte ha det så här

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Ända sen innan jag föddes har min pappa varit alkoholist. Han dricker nästan varje dag och är inte sig själv när han är full. När jag bodde hemma hos honom när jag var yngre så kände jag varje dag lukt ifrån ölen när jag kom hem från skolan och såg pappa alltid däckad på soffan och när han alltid var vaken så pratade han väldigt slöddrigt. Han har kort stubin och kan bli lätt aggressiv när något inte står rätt till för honom. Jag har varit jätteledsen och arg och önskade att han aldrig drack. Jag vet inte vad jag ska göra. Det tar aldrig slut med hans drickande. Jag har mått väldigt psykiskt dåligt och har velat ta självmord för att komma bort från allt.

  Avatar

  Skönt att du inte är kvar i samma bostad. Jag förstår att du haft en väldigt jobbig uppväxt som givit dig  sår inombords. Och tyvärr tror jag att du är vad som kallas medberoende. Det betyder inte att du också dricker utan att du påverkas (styrs) negativt av hans beroende. Det är nog åtminstone ett av skälen till att du mår så dåligt. Troligen har du låtit stora delar av ditt liv styras direkt och indirekt av hans beteenden. stämmer det? Jag tror  i så fall du måste avlastas från skuld och ansvar som inte är ditt.

  Det kan vara jättetufft att göra resan inte minst för att man tror att man gör den sjuka illa men det kan vara precis tvärt om. Dessutom har du ansvar mot dig själv att göra vad du kan för att må bra för att om du inte gör det så riskerar allt att rasa omkring dig.

  Vad tänker du om att läsa vad jag skrivit?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.