Hem > Forum > Depression > Vill inte dö. Orkar bara inte leva.

Vill inte dö. Orkar bara inte leva.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • jag orkar inte kämpa för något som aldrig blir bra. Min mamma bryr sig inte om mig. Min pappa har haft alkoholproblem. Min brorsa säger åt mig att ta livet av mig. Min mormor slog mig i ansiktet ”på skoj” tydligen men fick ett märke i pannan. Mina vänner klarar sig utan mig. Jag orkar inte leva längre. Går hela tiden runt med tanken på hur jag ska ta livet av mig. Är jätte rädd för döden. Men hur fan ska jag orkar leva.
  kramar till dig som läser detta

  Kan du kontakta vården? Få en kurator eller psykologkontakt? Du ska inte behöva känna så, livet ska vara fullt av möjligheter, doppar ibland men inte så mycket. Du behöver en sund miljö omkring dig, människor som bryr sig och visar det på ett sunt sätt. Min tanke är att en konkret människa kan hjälpa dig med det.

  Försök hitta någon att prata med. 💜

  Blir så ledsen när jag läser det här! Jag förstår att du har det riktigt tufft. Har du någon du kan prata med om det? Någon som förstår vad du går igenom och kan hjälpa dig att få professionell hjälp? Försök att ta hand om dig, och kom ihåg att livet är värt att levas (även om det inte alltid känns så!) Styrkekramar till dig!

  Hej, jag känner så med dig! Jag har också haft självmordstankar i perioder i mitt liv. Men snälla fortsätt kämpa! Det går i vågor livet och även om det känns totalt hopplöst ibland så vänder det. Det kommer ljusglimtar, och det är värt att kämpa för. Om man känner sig depprimerad så är det lätt att tänka att ingen bryr sig om en. Men egentligen så vill man ju bara att någon ska bry sig när man mår dåligt. Och du är en värdefull person, som duger precis som du är. Det kan vara tufft att känna sig glad om, många runt omkring dig också mår dåligt. Men försök att söka dig hjälp, att prata med någon underlättar för stunden. Och när du får självmordstankarna försök avleda dem, med något. Du kan träna på det att ändra ditt tankemönster, försök avleda genom att ta en promenad, ett bad, en dusch, sätta på tv.n titta på en film, ta dig nåt att äta. Vilken aktivitet som helst igentligen för att avleda tanken om att begå självmord. Och sök hjälp, ring din vårdcentral berätta att du mår så dåligt som du gör, det finns hjälp att få. Styrkekramar!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.