Hem > Forum > Depression > Vill dö

Vill dö

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag har 0 livslust kvar. Ingen har pratat med mig på 3 veckor. Inte ens på sociala medier. Jag är 14 år. Jag borde gå i skolan. Min framtid hänger på det jag gör nu. Orkar inte mer. Jag tror jag måste dö

  Hej! Du verkar ha det riktigt svårt. Jag vet hur det känns att inte ha någon livslust kvar, men livet går upp och ned hela tiden och det kommer att bli bättre.

  Eftersom du mår så pass dåligt tror jag att det är helt rätt att du inte går i skolan utan i stället fokuserar på att ta hand om dig själv och få hjälp. Nej, du måste inte dö; du måste leva, och det vet du, eller hur?

  Jag vet hur skrämmande framtiden kan kännas. Vill du berätta vad mer exakt du menar när du säger att din framtid hänger på vad du gör nu? Du verkar känna ett stort ansvar och en hög press. Men det finns många möjligheter att hämta igen missad skola.

  Vad tråkigt att ingen har pratat med dig på så länge. Men det finns definitivt människor där ute som du kan vända dig till och som gärna pratar med och lyssnar på dig – till exempel här på forumet. Du kan alltid skriva till mig<3.

  Jag har 0 livslust kvar. Ingen har pratat med mig på 3 veckor. Inte ens på sociala medier. Jag är 14 år. Jag borde gå i skolan. Min framtid hänger på det jag gör nu. Orkar inte mer. Jag tror jag måste dö

  om du visste vad jag önskar att jag var 14 år( är 30+)

  du har så många år framför dig, du kan sätta dig ner och göra upp en plan för vad du vill göra, vad du vill jobba med, var du vill bo, hur du vill vara som person, du har hela livet framför dig!  Vill bara få dig att få perspektiv. Jag förstörde min ungdom var isolerad i 6 år och tänkte slutligen ta livet av mig (men blev inlagd på psyket) idag lever jag på bidrag och har ingen utbildning, jag har en pojkvän som är missbrukare och om du visste vad jag önskar att jag var 14 år och hade chansen att göra bättre val. Mina tips är : sitt inte framför datorn , så lite som möjligt iallafall, jobba med dig själv,  tänk  på vem du vill vara, man kan ”fake it til you make it” bli nöjd med ditt yttre( vet hur svårt det är om man nu inte är nöjd med sig själv) men skaffa en tatuering vad som helst alla knep är tillåtna börja träna mycket jogga styrketräning osv vad som helst, om du är deprimerad sök hjälp, gå sedan till skolan och ge järnet! Kram

  Jag hör att du har det jobbigt just nu och jag önskar så att jag kunde skriva något som får dig att hänga i ett tag till.

  Det underbara och samtidigt så jobbigt med livet är att just här och nu inte är beständigt. Livet förändras alltid. Livet är i ständigt i rörelse framåt trots att man inte alltid uppfattar det.

  Du är bara 14 år och ditt liv har inte ens börjat!  Här och nu och inte det samma nästa vecka eller nästa år. Misstag nu kan alltid repareras i framtiden.

  Det underbara med livet är att man faktiskt kan och får  må dåligt, stanna upp, gå fel väg och göra misstag Så länge man finns kvar i livet så finns alla möjligheter göra om och rätta Döden är oåterkallelig och permanent. Livet går att förändra

  Jag fattar att det är tungt att se något positivt när man befinner sig i mörkret. Att vara tonåring idag är svårt med alla krav på att redan nu ha en utstakad planerad väg och passa in.

  Men vet du vad jag säger det samma till dig som jag sagt till mina egna tonåringar;

  Du behöver inte veta hur din framtid ska vara. Det är helt ok att pröva sig fram, göra misstag, välja fel väg så länge man inte ger upp att hitta rätt. Utbilda sig kan man alltid göra. Kommer man på när man 40 år att man valt hel fel kan man ALLTID ändra väg. Det är det som är det fantastiska med livet!

  Så vad kan du göra just nu? Finns det små steg in i framtiden som du orkar nu trots att allt känns meningslöst och mörkt?

  Har du stöd och kan du prata med någon i din närhet? Dina föräldrar? läkare? Lärare? Skolkurator?

  Orkar du själv prata med din lärare om hur du kan få bäst stöd i skolarbetet nu när du inte riktigt orkar med eller har du någon som kan föra din talan?

  Finns det något litet gryende intresse som du inte orkar ta ett första litet steg till men samtidigt finns där som en tyst viskande röst i bakhuvudet. Träning ,lagsport, gaming ?

  Du har genom att skriva här räckt ut en hand och bett om hjälp och det finns många händer här som mer än gärna skulle vilja hjälpa dig. Om du låter oss! <3

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.