Hem > Forum > Depression > Viljan att leva blir mindre och mindre.

Viljan att leva blir mindre och mindre.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Jag vet inte riktigt varför jag mår så dåligt men det blir bara värre och värre. Tar mig knappt upp ur sängen längre och viljan att göra något finns inte längre. Varje dag så googlar jag olika sätt som jag skulle kunna ta livet av mig på. Jag är bara rädd för att misslyckas och att jag ska få skador som gör livet ännu värre. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Orkar inte mer.

  Jag förstår dina känslor. Känner ofta likadant.

  Men vi vet aldrig när vi kommer dö, så därför kommer jag att försöka göra saker jag mår bra av varje dag. Har drömmar, tillåter mig själv att känna mig riktigt glad när jag är det.

  Jag vet inte riktigt varför jag mår så dåligt men det blir bara värre och värre. Tar mig knappt upp ur sängen längre och viljan att göra något finns inte längre. Varje dag så googlar jag olika sätt som jag skulle kunna ta livet av mig på. Jag är bara rädd för att misslyckas och att jag ska få skador som gör livet ännu värre. Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till. Orkar inte mer.

  Har du försökt söka hjälp och hur har responsen isf varit där? Känner själv att det inte leder nånstans och sen bara mer eller mindre rinner ut i sanden..

  Trådstartaren

  Jag förstår dina känslor. Känner ofta likadant. Men vi vet aldrig när vi kommer dö, så därför kommer jag att försöka göra saker jag mår bra av varje dag. Har drömmar, tillåter mig själv att känna mig riktigt glad när jag är det.

  Just nu har jag inte ork att göra saker som jag vet att jag mår bra av. Inte ens det basala som mat, sömn osv fungerar. Förra sommaren så mådde jag jättebra och hade ett bra och ganska socialt liv, jag förstår inte riktigt hur eller varför det blev så här.

   

  Trådstartaren

  Har du försökt söka hjälp och hur har responsen isf varit där? Känner själv att det inte leder nånstans och sen bara mer eller mindre rinner ut i sanden..

  Jag har sökt hjälp men jag känner lite som du, det leder inte till nånting. Jag blir bara erbjuden tabletter till höger och vänster vilket jag tycker är oerhört märkligt med tanke på mitt mående. Har stor tillgång till både antidepressiva och sömntabletter så det vore lätt att stoppa i sig dom om jag verkligen skulle vilja. 2 saker som hindrar mig från att faktiskt ta det steget är att jag vet inte om jag har tillräckligt med tabletter och vad som händer om jag faktiskt inte lyckas men även rädslan för hur det är att faktiskt dö.

  Låt oss påbörja något nytt. En ny start. En vändpunkt. Låt oss lämna mörkret bakom oss och vandra mot ljuset.
  Detta är möjligt om vi verkligen vill det. Vad är vi ute efter egentligen? Lyckan?
  Hur uppnår vi lyckan? En av de äldsta frågorna som funnits. En fråga där svaren börjar bli allt mer kända, ett efter ett, i samma utsträckning som vetenskapen och filosofin utvecklas av förfinas. Om vi analyserar dessa, till synes, nya svar och slutsatser på denna urgamla fråga ser vi en direkt relation och koppling med en del historiska fakta hämtade från vissa filosofier och religioners genom historia. Som en lång röd tråd genom mänsklighetens historia ser vi vetenskapen bekräfta gamla teorier, idéer och lärosatser.
  Vi är långt ifrån att ha alla svar. Dock har vi kommit långt nog för att lyckas uppnå målsättningen som vi började texten med.
  Hur börjar vi? Låt oss definiera några väldigt viktiga aspekter som har en enorm betydelse för oss alla som vill vara lyckliga.
  Äkta och sunda relationer (fysiska sådana).
  Tacksamhet för bl.a. allt vi har, gör, kan, vet och är, framför allt i de, till synes, små tingen i livet.
  Ha ett syfte, en mening, i livet är mycket viktigare än att ha mål, då forskningen visar att väldigt ofta när man uppnår sina mål, går man tillbaka till samma nivå av lycka (eller brist på den) efter en kortvarig peak av lycka. Syfte och mening handlar mycket mer om upplevelsen av en längre resa (under resans gång alltså) snarare än längtan att komma fram till en destination.
  Lär känna oss själva.                                                                                                                                                           Bry oss om andra människor och engagera oss i deras tillvaro. På detta sätt flyttar vi fokus från vad vi känner och fokuserar på annat och andra i livet.

  Inse att man blir inte bra på något svårt utan övning, tålamod och ihärdighet. Tillåt dig själv att göra fel, skuldbelägg dig inte utan lär dig av dina misstag och försök göra bättre framöver. Att bygga upp grunden för lyckan inom och utom sig själv tar tid. Dock är det ändå förvånansvärt lite som krävs för att vi ska kunna känna de första positiva effekterna av vårt arbete. Man måste se det som den viktigast investering man gör i livet, en livslång investering.

  Några väsentliga saker att hålla under konstant uppsikt, lära känna och bearbeta hos sig själv är nämligen, tankar, känslor, emotioner, kunskaper och beteende. Fokusera på dem, lika mycket var för sig som när de samspelar med varandra. Alla dessa har en enorm betydelse för oss som vill finna lyckan.

  Den allmänt världskända vetenskap och filosofi har gjort och fortsätter att göra stora framsteg när det gäller förståelse av tankar, känslor, beteende och emotioner. När det gäller området kunskaper finns det dock en saknad länk. En grund som är så otroligt relevant både för den som enskild ingrediens bland de femma ovan men framför allt i samspel med de andra fyra.
  Det är nämligen meningen med livet. Vad är vi? Vad gör vi här på denna lilla planet i denna oändliga universum? Varifrån kommer vi? Finns det liv efter döden?

  Ännu några av de äldsta frågorna som finns i mänsklighetens historia.
  Hur vi svarar på dessa frågor har en enorm påverkan och spelar en central roll i hur vi tänker, känner och beter oss igenom livet, samt hur vi förhåller oss till allt och alla i det.
  Det är därför inte förvånansvärt att otaliga människor, filosofer, religioner, vetenskapsmän i alla epoker och platser har ställt sig denna fråga och försökte besvara den. Därav är det inte heller förvånansvärt att så många människor mår så dåligt (och sorgligt nog fortsätter det att öka i antal och krypa ner i ålder) när man inte besitter svaren på dessa så grundläggande och livsavgörande frågor. I en ocean av tvivel och osäkerhet navigerar vi utan vare sig kompass eller stjärnorna för att vägleda oss.

  Min uppmaning till dig är att söka efter svar på dessa frågor och samla in riktig kunskap. Riktiga och beständiga livsförändringar som dessa vi söker kräver en stadig grund som endast kan förvärvas då förnuft förenas med äkta känslor där hjärnan och hjärtat tillfredsställs och harmoniseras. Leta efter den röda tråden genom historien för den finns där. Sök uppriktigt och med ett öppet sinne du skall finna. Du är värd detta. Ta initiativet.
  För mig personligen, och tiotal miljoner andra människor i världen, har denna väsentliga kunskap hittats i en filosofi och vetenskap som har forskat och fortsätter att forska kring dessa frågor, nämligen Spiritismen. Om intresse finns hos dig att veta mer om vad Spiritismen har att säga finns det en länk på denna hemsida där en liten bok som heter ”Att förstå Spiritismen” i pdf format (30 sidor) kan laddas ner helt gratis. https://www.pavagtillljuset.com/att-forsta-spiritismen

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

  Du borde testa antidepressiva mediciner. Antagligen är det något tokigt med dina synapser.

  Lycka till.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.