Hem > Forum > Depression > Vet inte hur länge till jag klara av detta

Vet inte hur länge till jag klara av detta

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Jag är 17 år och har gått igenom saker som förstört mig. Vid 14 års åldern blev jag drabbad av cancer och inte långt efter det gick min pappa bort. Under den tiden hade jag extremt svårt att prata med någon om det. Jag stoppade undan allt och lät det vara.

  Nu är allt piss. Jag har nu varit i en depression i över 3 år men det senaste året har varit det värsta. Jag har försökt ta mitt liv vid två tillfällen men tyvärr misslyckats, har skapat ett självskadebeteende och har absolut ingen livslust alls. Proppar i mig massa antidepressiva som jag fått utskrivet av bup men känner mig inte bättre. När ska allt ta slut? Jag pallar verkligen inte mer.

  Mår dåligt över att jag snart är 18 och alla säger till mig att det är nu man ska leva sitt bästa liv, innan man blir inslängd i vuxenlivet. Vad ska jag ens svara på sånna frågor? ”Det är lugnt, vill ändå inte leva”?

  Jag önskar bara att jag ska få tillbaka mitt liv, jag känner mig fastbundet av min depression, varenda gång jag försöker ta tag i mitt liv så rasar allt, panikattacker sker allt oftare och oftare och jag orkar inte.

  Jag blir mörkrädd av mina egna tankar, tankarna som kommer krypandes på mig under kvällarna om ett bättre liv, ett bättre liv som kanske finns på andra sidan.

  Jag orkar inte må såhär längre och vet inte hur länge till jag klarar av det.

  Avatar

  Det låter fruktansvärt. Vad du kämpat med både sjukdom och förlust. Du förtjänar verkligen att få komma ur den här depressionen nu. Och personen som skriver ut din medicin på BUP borde verkligen se till att något annat provas för uppenbarligen fungerar inte den behandling du får nu. Du förtjänar täta kontakter med vården och bättre försök till rätt mediciner, annan behandling.

  Känner du att din mamma, annan familjemedlem skulle kunna vara ett stöd i att föra din talan för annan strategi från vården/BUP? Som kan säga att det här som det är nu, det är inte hållbart längre?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.