Hem > Forum > Depression > Värt att leva?

Värt att leva?

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Jag har de senaste månaderna mått skit, jag har ingen motivation till nåt egentligen och jag vill bara dö. Förut var jag lite rädd för döden men jag är det inte längre och har även haft självmordstankar på senaste tiden. Det enda som håller mig kvar just nu är att min syrra skulle bli ensam kvar. Min pappa gick bort i självmord för ett antal år sen och min mamma är väldigt paranoid. Mina självmordstankar har dock blivit värre och jag funderar helt ärligt på att ta livet av mig och slippa all smärta i livet. Är det ens värt att leva längre?

  Vännen du kan må bättre, det finns hjälp att få! Du har en depression och du behöver hjälp och stöd nu men du kommer må bättre. Sök till psykiatriska akutmottagningen ❤️

  Trådstartaren

  Det är väldigt snällt av dig men jag har varit hos psykologer och det har inte hjälpt. Det känns bara hopplöst just nu

  Det låter på beskrivningen att du är rätt ung? Du har lång tid på dig att hitta det livet som får dig att må bäst, vad du ska ha för intressen, hur du ska bo osv. Livet förändras och om man hänger i och följer med livet kommer man själv utvecklas och hantera saker. Psykologerna kanske inte fungerade nu men av dom jag haft är det bara några jag har klickat med så man ska inte ge upp.

  Livet är svårt, det håller jag med om. Och önskar jag var bättre på det men det är verkligen inte lätt. Men vi får inte ge upp. Det kommer bli bättre.

  Trådstartaren

  Du har säkert rätt, men jag vet inte om jag vill söka efter det som kanske skulle få mig må bra i livet. Jag var helt säker på att jag inte skulle leva längre än tills jag fyllde 18 och nu är jag 21 med noll motivation att fortsätta livet. Jag saknar min pappa och min tro är att jag kommer träffa honom på andra sidan. Om mitt liv är skit och jag saknar min pappa så otroligt mycket är det då fel av mig att jag bara vill följa honom och dö? Det kanske är fel av mig men jag har kämpat mot självmordstankar och viljan att dö sen nästan 10 år tillbaka och det blir inte bättre för att vara ärlig blir det bara sämre

  träning brukar hjälpa mig lite ibland tränar du? men jag vet vad du menar jag mår inte bra heller det går helt okej en dag sen mår jag skit igen

  jag har inga vänner ingen fru jag är helt själv det enda som gör att jag mår lite bättre är träningen

  Jag tror att livet kommer att vara värt att leva för dig. Du kan bli vad du vill! Våga drömma och börja långsamt uppnå dem. Kanske börja plugga eller jobba, kanske för att kunna åka på en resa.
  Ibland kan man bara behöva stöd och hjälp på resan, byta psykologer och ibland vara inlagd om man mår jätte dåligt ❤️

  <span style=”vertical-align: inherit;”><span style=”vertical-align: inherit;”>I’ve had shit the last few months, I have no motivation for anything really and I just want to die. </span><span style=”vertical-align: inherit;”>Before, I was a little scared of death but I am no longer and have also had suicidal thoughts lately. </span><span style=”vertical-align: inherit;”>The only thing holding me back right now is that my sister would be left alone. </span><span style=”vertical-align: inherit;”>My dad passed away in suicide a number of years ago and my mom is very paranoid. </span><span style=”vertical-align: inherit;”>However, my suicidal thoughts have gotten worse and I am honestly thinking about taking my own life and avoiding all the pain in life. </span><span style=”vertical-align: inherit;”>Is it even worth living longer?</span></span>

  Friend, life is worth living, and this is a phase that you’re going to get through.

  I’ve gone through the same thing. I remember, that there was a time when I couldn’t get out of bed, saw no point of living, lost all of my passions, desires, goals. I literally became like a zombie.

  Then to top it off I started to have strong suicidal urges.

  I’m here to tell you that this isn’t the end. My life is back in order, I rebuilt my life and what I went through gave me the experience I need to share how I found the way out.

  What you’re going through now, will be your testimony one day, and with it you’ll be able to help others. Mark my words!

   

  Let me know if you want to talk.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.