Hem > Forum > Depression > Varför kämpar alla för att man ska leva

Varför kämpar alla för att man ska leva

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Orkar inte. Sån jävla ångest! Svär inte i vanliga fall, män när ord inte räcker till! Varför ska man leva? Man ska ju ändå dö? Jag har jättedålig självkänsla. Hur hitta ork att inte bara somna in!

  Orkar inte. Sån jävla ångest! Svär inte i vanliga fall, män när ord inte räcker till! Varför ska man leva? Man ska ju ändå dö? Jag har jättedålig självkänsla. Hur hitta ork att inte bara somna in!

  Synd att ingen har svarat dig tidigare, vissa kategorier verkar hamna lite i skymundan.
  De flesta hålla kvar vid livet även i de svåraste tider för att de har folk runt omkring sig som de bryr sig om och som bryr sig tillbaka, kan också bero på att man har ett mål även om det är ett avlägset sådant. Ibland räcker det för vissa att se fram emot nästa avsnitt i en serie man verkligen gillar även fast resten runt omkring är skit. Vissa är rädda för döden och vad som händer efter om det nu finns något efter, enklare att hantera det man vet än det man inte vet.

  Vad är det du har så stark ångest över? Kom ihåg att du är anonym så du kan prata fritt om hur du känner 🙂

  Avatar

  När jag tvivlar på min egen existens så tänker jag alltid på vilka som skulle lida av att min existens försvinner, vet att min familj skulle lida, vet att mina nära skulle lida. Oavsett vad jag tror. För jag har frågat.

  Sen har du aspekten att du kanske kan hjälpa något du inte träffat än, något som kanske slipper ditt lidande för att du har överlevt, för mig är det underbart att kunna hjälpa andra, så att andra inte hamnar i mina skor 🙂

  Varje år en styrka, varje år blir bättre om du kollar på sikt. Men man måste jobba med sig själv hela tiden. Det måste alla 🙂

  Avatar

  Det handlar inte om att orka och kämpa, det handlar om att hitta den där nyckeln till att faktiskt bara få vara och leva.
  Det du inte kan förändra – släpp det. vet du inte hur du ska släppa det  – fråga de som klarat det, läs på om de som gjort det.
  Kan du förändra det – se vad du kan göra idag som tar dig ett steg närmare målet imorgon. Gör ett steg, ett steg, ett steg.
  Du behöver prioritera max 5 saker i ditt liv just nu. Vilka 5 är det? kör stenhårt på dessa och släpp kontrollen med resten.
  Grubblar du över framtiden kom ihåg, idag var den framtid du hade ångest över i ditt förflutna.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.