Hem > Forum > Depression > Varför är det så svårt att berätta

Varför är det så svårt att berätta

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej, detta är 5:te gången jag verkligen planerat på att ta mitt liv.
  Först i grundskolan årskurs 4, sedan årkurs 8. Sedan har jag planerat från när jag var 19 år tills nu, 24 år.

  andra gången jag fick självmordstankar var det i 8:tan. Då berättade jag för min far. Jag fick hjälp och det verkade gå bra. Sedan efter ett fruktansvärt arbete jag jobbade på efter gymnasiet. Då berättade jag också.

  Jag förstår inte riktigt varför jag inte säger något till mina föräldrar. Det skulle kunna vara att de kan stoppa mig. Det är det jag har funderat på.

  Varje gång jag tänkte på min plan så blir jag alldeles lugn och varm i kroppen. Det kommer bli så skönt efter smärtan förstås, hehe.

  jag tänkte i början att jag skulle leva i mina 3 år till, vem vet, det kanske bli bättre, men jag har redan levt i 24 år, det räcker.

  jag förstår inte varför jag skriver detta, kommer inte göra så stor skillnad… ja… vissa saker görs utan anledning antar jag.

  • Detta ämne redigerades för 2 veckor sedan av en moderator. Anledning: på grund av att det strider mot användarvillkoren på Mind Forum

  <3 Smärtan du känner kommer fortsätta existera men i dina föräldrars kroppar istället. De kommer få ett rent skärt helvete och livet blir aldrig mer sig likt. Föreställ dig samtalet och besöket från polisen och din mammas reaktion. Hur tror du hon kommer reagera? Kommer hon ramla ihop och skrika ett skrik som passar bäst in i skräckfilmer? Jag anser inte att det är okej att utsätta sina familjemedlemmar för ett självmord. Det är knappast en handling som bara påverkar en själv. Det måste vara det värsta en människa kan få uppleva.

  Jag tycker såklart du ska prata med dina föräldrar. Ge dem en chans. Sluta tänk bara på dig själv och din egen smärta. Man har ansvar för sina anhöriga. Man har faktiskt det.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.