Hem > Forum > Depression > Vågar inte söka hjälpa

Vågar inte söka hjälpa

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 31 totalt)
30
 • Jag skäms så mycket. Jag känner mig bara som en börda hela tiden. Precis blivit avslutad på Ätstörningsenheten utan att blivit frisk. Jag är så värdelös och är rädd att jag aldrig kommer att bli frisk. Har precis börjat hos en psykolog men han ska först ringa den 25/4 för att boka nästa samtal. En remiss är skickad till affektiva mottagningen och jag ska dit 13/6.

  Jag orkar inte mer. Jag har förberett allt, brev och hur jag ska göra det, men jag vill leva. Det bara så hopplöst och svårt. Har hetsätit och kräkts hela helgen för att överleva men nu orkar jag inte mer. Vet inte vad jag ska göra, vem ska jag kontakta. Är rädd att det kommer bli fel. Känns som att ingen vill ha med mig att göra.

  Trådstartaren

  Ringde psykakuten men de svarade inte. Snälla kan någon bara skriva till mig.
  Jag orkar inte mer. Borde hålla ut till imorgon, då det är gruppredovisning men jag orkar inte. Vill inte mer. Måste hetsäta igen, så jag står ut.

  Avatar

  Hej!

  Hur är det? Håll ut tills imorgon! Du kan du fokusera dina tankar på något annat, och glömma allt det jobbiga en stund.

  Jag stannar gärna och pratar med dig ikväll om du vill! 🙂

  Det låter som att du har det jätte jobbigt just nu. Kan du ringa psykakuten igenom? Annars kan man åka dit och rent fysiskt be om hjälp plats. Eller ringa eller chatta med någon stödverksamhet. Finns flera som är lätta att hitta, finns på mind också.

  Och skriv här och för dig själv, få ur det dig.

  Trådstartaren

  Hej! Hur är det? Håll ut tills imorgon! Du kan du fokusera dina tankar på något annat, och glömma allt det jobbiga en stund. Jag stannar gärna och pratar med dig ikväll om du vill! 🙂

   

  Nu har jag hetsätit och kräkts bort 520 kr.
  Är rädd att det blir ännu jobbigare imorgon eftersom jag knappt är förberedd och måste prestera, men gör det för den grupp jag är i. För deras skulle.

  Sen vet jag inte mer. Livet är skört.
  blev väldigt berörd av din text och att du bryr dig. Blir jobbigt.

  Trådstartaren

  Det låter som att du har det jätte jobbigt just nu. Kan du ringa psykakuten igenom? Annars kan man åka dit och rent fysiskt be om hjälp plats. Eller ringa eller chatta med någon stödverksamhet. Finns flera som är lätta att hitta, finns på mind också. Och skriv här och för dig själv, få ur det dig.

  Jag har chattat med mind varje dag de senaste dagarna och de har varit så stöttande. Vågar inte gå till psykakuten. Känner mig bara som en börda. Är så tacksam för det jag gjort och sett. Är bara trött och tom efter hetsätningen och kräkningen. Just nu accepterar jag bara läget. Tack för du skriver!

  Avatar

  Hur har det gått idag? 🙂 Kunde du ta dig igenom redovisningen?
  Kanske du ska försöka att inte tänka så mycket på att prestera för andras skull, utan för din egen? Jag förstår om du inte känner dig bekväm med dig själv just nu, men att du hetsäter och kräks gör dig inte till en dålig människa. Det är inte du som är en börda för andra, det är ditt ofrivilliga beteende som är en börda för dig! Det är förståeligt att du är trött. Något sånt här är jobbigt för kroppen och hjärnan, och du behöver vila när du kan. Men det faktum att du har bett om hjälp och stöd visa att du har styrka kvar.
  Hur är det med den här gruppen? Är de dina vänner? Vet de hur du känner?

  Vården kräver tid och ansträngning som vi ibland känner att vi inte klarar av, det är synd! 🙁 Men att du har inbokade möten kan vara positivt, eller hur? Även om det är flera veckor, till och med månader, kvar att vänta så är det något att försöka se fram emot för din egen skull – en chans till hjälp. 🙂 Resan dit har bara börjat, men försök att se hjälpen på horisonten!
  Det låter bra att du kan chatta och skriva här – kom tillbaka hit och håll ut.

  Trådstartaren

  Hur har det gått idag? 🙂 Kunde du ta dig igenom redovisningen? Kanske du ska försöka att inte tänka så mycket på att prestera för andras skull, utan för din egen? Jag förstår om du inte känner dig bekväm med dig själv just nu, men att du hetsäter och kräks gör dig inte till en dålig människa. Det är inte du som är en börda för andra, det är ditt ofrivilliga beteende som är en börda för dig! Det är förståeligt att du är trött. Något sånt här är jobbigt för kroppen och hjärnan, och du behöver vila när du kan. Men det faktum att du har bett om hjälp och stöd visa att du har styrka kvar. Hur är det med den här gruppen? Är de dina vänner? Vet de hur du känner? Vården kräver tid och ansträngning som vi ibland känner att vi inte klarar av, det är synd! 🙁 Men att du har inbokade möten kan vara positivt, eller hur? Även om det är flera veckor, till och med månader, kvar att vänta så är det något att försöka se fram emot för din egen skull – en chans till hjälp. 🙂 Resan dit har bara börjat, men försök att se hjälpen på horisonten! Det låter bra att du kan chatta och skriva här – kom tillbaka hit och håll ut.

  Jag gjorde det, men tror inte det blev så bra. Jag läser på distans så vi har bara träffats några gånger. De vet inte hur jag mår. Har isolerat mig från mina vänner, skrivit att jag har mycket studier. Vill inte belasta mina vänner med mina problem.

  Jag önskar att jag kunde se det så, kanske om tiderna var nästa vecka, vet inte om jag klarar mig till imorgon. Rensar och gör iordning. Är inte lika ledsen längre. Ringde affektiva, stod att man skulle ringa om måendet blivit sämre, men telefontiden var slut. Skulle ändå inte gå.

  Trådstartaren

  Har ångest igen. Vet inte vad jag ska gör. Finns det något att göra. Usch, så jobbigt. Ska jag göra det nu, idag. Det blir värre ju längre jag väntar. Vad ska jag göra? Snälla, hjälp 🥺

  Avatar

  Hur går det? 🙁 Ångest är nästintill outhärdligt, jag vet! Men försök att ta det så lugnt du kan. Kan du ringa någon och prata? Föräldrar, familj?
  Kan du titta på någon serie?

  Av egen erfarenhet fungerar det bäst för mig att göra enformiga saker. Städa, diska, träna…Att få hjärnan att byta fokus. Gå en promenad?

  Trådstartaren

  tack för att du skriver. Har tv’n på. Ska försöka diska lite så det är fint här tills ikväll. Orkar inte så mycket, känns inte bra.

  Avatar

  Låter bra 🙂 Ta det lugnt så känns det nog bättre imorgon

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 31 totalt)
30

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.