Hem > Forum > Depression > Vågar inte söka hjälp

Vågar inte söka hjälp

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej!
  Jag har mått dåligt väldigt väldigt länge, vet inte riktigt vad meningen med livet är eller varför jag ens lever. Allt känns hopplöst, jag är dålig och ful och inte tillräckligt bra.

  Jag kan sitta i flera timmar och bara gråta och i skolan kan det komma dagar då jag inte kan skriva ett enda ord utan bara må så dåligt att jag behöver gå hem. Mina föräldrar vet inte att jag mår såhär dåligt och jag vet inte hur jag ska berätta för dem.

  Men jag vågar inte söka hjälp. Är rädd att jag inte mår så dåligt så att de kan hjälpa mig eller att de kommer behålla mina uppgifter och att jag inte är annonym. Vad ska jag göra orkar inte med detta mer!

  Hej,

  Ifall man är över 13 år så kan man söka hjälp själv hos sjukvården utan sina föräldrar eller att sina föräldrar får någon information från sjukvården, men jag kan förstå ifall det är svårt att komma till en psykolog antigen för att det är svårt att ta sig till dom utan hjälp från dina föräldrar eller att dina föräldrar skulle märka att du har varit någon stans. Annars kan man prata med någon i skolan t.ex. med någon från hälso teamet ifall ni har ett hälso team eller om du har någon lärare du litar på.

  Jag själv hade problem med att våga säga något till mina föräldrar för jag trodde inte dom skulle förstå, det gjorde dom inte helt men dom hjälpte mig en då så bra dom kunde.

  Men tror du att du bara är deprimerad eller är det något större problem som t.ex. ångest eller något annat. T.ex. jag är autistisk (blev diagnostiserad sent) och det kan ibland verka som depression för man blir helt utbränd av att vara social och göra andra saker som andra folk inte har något problem att göra.

  Finns det någon kurator eller skolsköterska du kan vända dig till på skolan. Det kan alltid vara ett första alternativ. De vet också vart du kan vända dig vidare om det skulle behövas så sök upp dem och beskriv din situation så gott du kan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.