Hem > Forum > Depression > Vad gör jag om det är jag som är orsaken?

Vad gör jag om det är jag som är orsaken?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Avatar

    Jag har hamnat i väldigt tudelad sits där jag försöker ta hand om min älskade fästmö men jag är även medveten om att det är jag som är orsaken till hennes djupa depressioner som kommer i skov.

    Jag har precis blivit diagnostiserad med ADHD vilket betyder att jag av naturen är en ganska flängig person, ofta inte tänker på vad jag säger eftersom jag säger det första som dyker upp i huvudet. Aldrig elakt eller taskigt menat. Jag vill bara väl men ibland blir det jag säger så fel.

    Min älskade fina fästmö är den första som någonsin förstått mig men jag vet även om att jag är en väldigt krävande person, ofta utan att jag ens tänker på det.

    Detta medför att hon lever ett väldigt upp och ner-liv och detta tar knäcken på henne i omgångar.

    Så jag försöker vara den som stödjer men jag vet också att det är jag som är problemet.

    Det här tar knäcken på mig också eftersom jag måste vara stark men det tär mig också.

    Vad ska jag göra?

    Avatar

    Jag känner inte dig, så jag får lita på att du är en så krävande person som du själv säger. Det kan ta mycket energi och ställa till det för din fästmö. Men är du säker på att det är det som orsakar hennes djupa depressioner? Min egen erfarenhet av att ha depressionsperioder är att de smyger sig på från ingenstans. Jag har inte lyckats hitta någon utlösande faktor, depressionen kommer ändå.

    Vad tror du om att du och fästmön går till psykolog tillsammans? Psykologen kanske kan hjälpa er att få struktur på ert liv och relation och ge dig metoder för att vara mindre krävande och stötta din fästmö när hon har en depression.

     

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.