Hem > Forum > Depression > Vad är fel på mig?

Vad är fel på mig?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag är 19 år och gick halva gymnasiet på distans vilket gjorde att jag tappade kontakt med alla kompisar och blev väldigt isolerad. Efter jag tog studenten har jag blivit ännu mer isolerad, umgås inte med någon, inte ens min familj, är jämt på mitt rum. Jag har ingen energi till någonting, är trött jämt, och har tappat all motivation till att göra något. Det enda jag gör är att jag läser böcker hela dagarna i princip. Jag känner mig inte nedstämd utan bara energilös och omotiverad. Mina föräldrar tvingade mig att söka hjälp så jag har träffat läkare och psykolog men de säger att jag inte är deprimerad och jag verkar inte vara på spektrumet heller. Så varför känner jag inte energi till något? Vad är fel på mig? Orkar knappt ta mig ur sängen på dagarna, stannar ofta där och fortsätter läsa istället. Orkar liksom inte bry mig om något längre.

  Avatar

  Spontant tänker jag säga det som psykologen sa till mig. Att göra något ger energi. Bidra med något personligt. Hjälp någon med vad som helst. Man får ingen energi av att göra ingenting.

  Rent praktiskt har jag själv inte lyckats få ordning på den delen men jag tänker att alla är olika. Någon i din närhet kanske vill ha hjälp med något. Flytta, måla om, snacka. Ta ett ideellt jobb. Föreningar för hemlösa brukar ha loppisar eller hjälp med annat. Börja smått. Häng i forum och prata, försök definiera dina problem lite djupare. Lär dig något nytt om personerna i din närhet. Tror vi behöver fokusera på annat än oss själva för att växa. Men det är inte heller fel att inte ha energi. Tror vi behöver balansera hur vi mår fysiskt med det mentala lite bättre än vad de flesta gör idag. Testa oss fram vad vi mår bra av att göra och när under dagen vi orkar göra det.

  Lycka till!

  du frågar va som är fel på dig eftersom du vill samma saker som oss andra men vill att nåt ska vara fel på dig så du har en giltig anledning att stanna kvar i sängen.
  jag vet. för jag är exakt likadan själv.
  du är i den bästa åldern nu. kroppen är stark och du är gammal nog att lämna boet och upptäcka miljarder saker där ute.
  ändån gör vi inte det av en enda anledning. vi är rädda.
  rädda att det ska vara jobbigt.
  rädda för kritik.
  eller rädda för en massa annat.
  att vara rädd är friskt. men att låta bli att göra saker för man är rädd är bara slött. man behöver inte börja med fallskärmshoppning. man kan börja med nåt litet steg.
  vägra vara rädd.
  du är inte rädd för att ligga i sängen och läsa. jag gillar det.
  men nu säger du nåt är fel på dig fast det inte är det. så nu måste du våga göra nåt annat än att läsa. nåt du själv tycker friska coola människor gör.
  styrketräna. bjud ut en kille/tjej på bio och få ett nää. se hur långt du orkar gå. se hur länge du kan duscha kallt. skaffa en hund. tjäna pengar på nåt.
  möjligheterna är otroliga. såvida du inte är rädd för nåt vill säga.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.