Hem > Forum > Depression > Vad är egentligen verkligt?

Vad är egentligen verkligt?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Här är “Alkolhol är min enda räddning” människan igen. Jag har varit nykter i hela 5 dagar men ikväll brast det. Jag har (även i nyktert tillstånd) funderar mycket över vad som är verkligt och inte. Alltså är verkligheten jag lever i verkligen på riktigt? Tänk om allt bara är en dröm eller illusion. Sånt får mig verkligen att tänka på att avsluta allt. Att inget egentligen spelar någon roll. Om allt är en illusion, vad spelar det för roll om jag försvinner? Jag  känner mig lite splittrad. Tankarna har slagit mig rätt ofta på senare tid. Är världen vi lever i ens på riktigt? Vad spelar egentligen roll? Vad händer om jag “dör”? Vad är egentligen värt att leva för?

     

    Byter ämne nu, mest för att jag har sååå mycket tankar och funderingar men ingen att dela dem med. Jag har en äcklig förmåga att fästa mig vid “saker”/”personligheter” som inte existerar. Kan drömma mig bort om olika påhittade karaktärer som hjälper mig. (Typ karaktärer från spel/serier/böcker osv.) Jag blir så frustrerad att jag fastnar i dessa fantasier. Jag vet ju att dessa inte är verkliga, och blir arg på hur verkliga känslorna och längtan blir. Och hur pinsamt och patetisk jag är som får dessa känslor, skäms ju över dem. Är jag desperat? Eller varför känner jag som jag gör? Så många frågor i livet men aldrig några svar..

    Avatar

    Tror det är en vanlig fråga, om vad som är verkligt och inte..

    Jag brukar tänka att vi alla är samma. Vi alla kommer från samma livskraft och vi skapar problem när vi försöker separera oss från livet genom att definiera vår existens utan att se oss som en del av allt annat. Vi finns i upplevelser, vi finns när andra ser oss men vi existerar ju egentligen bara i våra huvud. Livet är bara celldelning och det är livet i sig som är meningen.

    Dina känslor och din längtan är på riktigt. Du behöver inte skämmas över det. Kan du omvandla den längtan till något du kan få av en annan människa? Vill du ens det?

    Avatar

    Det du skriver tänker jag är en personlighetstyp. Har du läst om Jungs personlighetstyper? Myers Briggs. Där finns en personlighetstyp som är INFP – den beskriver exakt det du förmedlar om att exempelvis vara väldigt idealistiskt lagd. Ha dessa föreställningar och önskningar/drömmar om personer som kanske inte precis finns i verkligheten, men som man ändå håller som ideal. Tipsar om att läsa på om det!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.