Hem > Forum > Depression > Utmattad /utbränd?

Utmattad /utbränd?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hur vet man om man är utbränd/utmattad? Endel har trott att jag kan vara det men jag har svårt att tro det, för det känns som att man är helt sängliggande då? Endel säger ju att man inte kommer ur sängen ens.

  Förra året var det värsta året i mitt liv, det var det ena efter det andra och jag tror att det kanske är nu som allt börjar komma till ytan när man fått utrymme att tänka.

  Jag arbetar 50% nu och känner mig stressad över att det känns som att jag inte kommer hinna med någonting. Jag får panikattacker där jag känner mig instängd och klaustrofobiska känslor. Jag håller på att skriva matdagbok varje dag för att få hjälp med min anorexi. Det är ständigt krig i huvudet över maten. Ska jag äta eller inte äta, jag får ångest om jag äter och ångest om jag inte äter för är så rädd att bli övergiven om jag inte gör framsteg.

  Har senaste veckan gått o lagt mig vid 16 tiden redan och halvsovit till 22, äter något o somnar igen. Kan sova till 10 utan att vara utvilad om jag inte jobbar då går jag upp vid 5:30.

  Får ofta blodsockerfall, illamående och yrsel.

  Problemet med utbränning är väl just det man själv vet inte men omgivningen vet ofta bättre. Du beskriver ju en ohållbar livssituation. Har du kontakt med någon mottagning för din anorexi eller kör du matdagbok för att hålla dig smal? I så fall kanske du ska söka hjälp för din ångest.

  Oavsett har du tänkt på att söka hjälp för dina symtom hos en psykolog eller vårdcentral?

  Trådstartaren

  Problemet med utbränning är väl just det man själv vet inte men omgivningen vet ofta bättre. Du beskriver ju en ohållbar livssituation. Har du kontakt med någon mottagning för din anorexi eller kör du matdagbok för att hålla dig smal? I så fall kanske du ska söka hjälp för din ångest. Oavsett har du tänkt på att söka hjälp för dina symtom hos en psykolog eller vårdcentral?[/quote

  Hej, tack för svaret. Jag går hos en behandlare för min anorexi så skriver matdagbok för att styra upp ätandet. Jag får inte arbeta mer än 25% eller gå några längre promenader men gör det ändå.  Vill inte ”slippa undan” jobbet men vet samtidigt att jag måste bli frisk först innan jag klarar att vara där på full tid.

  Mycket att grubbla på

  Hmm är det så att du försöker vara ”duktig” eller hanterar du ångesten genom att arbeta mer och gå mer än du rekommenderas? Du verkar ju veta att du inte kan bli frisk om du inte ändrar sätt… Vad är det som får dig att driva dig verklig utbränning i stället för ångesthantering?

  PS – vad är det du får ångest av egentligen? Vad är det i din livssituation som du inte kan kontrollera?

  Trådstartaren

  PS – vad är det du får ångest av egentligen? Vad är det i din livssituation som du inte kan kontrollera?

  Jag försöker nog vara ”duktig” när det kommer till arbetet, all annan rörelse är mer tvångsmässigt för jag känner mig lat och ”tjock” om jag sitter still. Vet inte exakt vad ångesten beror på. Har en mild form av ptsd pga en händelse förra året som både jag och min sambo går igenom. Låter kanske dumt, men jag vill att allt ska vara ”bra” nu. Känner enorm press på mig att allt bara ska vara som vanligt.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.