Hem > Forum > Depression > Utmattad och deprimerad

Utmattad och deprimerad

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag har under snart tre års tid brottats med depression, medelsvår. För ett halvår sedan fick jag diagnos utmattningssyndrom och har påbörjat gruppbehandling för det. Ett steg fram och två tillbaks.

  Det jobbiga är att jag är öppen mot familj och vänner och försöker använda verktygen behandlingen gett. Men när det väl kommer till kritan fattar ändå ingen varför jag måste vila, inte orkar hänga med osv. Inte ens sambon, tyvärr. Jag orkar inte slitas mellan att försöka bli frisk och att göra andra nöjda och glada.

  I dagsläget känns det som att jag aldrig kommer att komma tillbaka igen. Funderar tom på separation för att få lugn och ro i livet.

  Hejan!

  Måste bara börja med att säga wow! Vad stark du är som tar hjälp och har behandling. Skitbra jobbat! Det är mer än ett steg fram tycker jag. Fortsätt kämpa!

  Sedan till dina problem. Att familjen inte förstår. Tro mig, stött på det några gånger. Det är inte så att det första man vill göra varje gång man träffar någon är att förklara sina problem och vad som är jobbigt och hur det fungerar. Men i och med att du, som du skriver, är väldigt öppen med familjen tycker man ju att de borde förstå. Det förstå jag tänker är väl att familjen borde få kunskap om problem som du har på ett medicinskt plan. Alltså, hur fungerar egentligen depression och utmattningssyndrom. Jag personligen hade inte velat göra det själv så där tänker jag att du kan ta upp det med din kontakt inom vården. Därifrån kan det kanske vara möjligt att hen kan ta ett möte med familjen och hjälpa till med deras frågor.

  Om jag har missat någon får du gärna skriva.

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.