Hem > Forum > Depression > Universitet, sprit och lesshet

Universitet, sprit och lesshet

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Skriver detta istället för tenta. Att skriva tenta är så svårt när måendet gjort att jag inte tagit mig till skolan eller kunnat ta till mig något under detta moment.

  Som vanligt under tentaveckor dricker jag, just nu saft och sprit, tidigare idag kaffe och sprit. Det är så jävla svårt att vara nykter.

  Jag försöker övertala mig om att jag mår bra, men gånger som dessa är det så svårt att dra tankarna ifrån en så säker lösning som döden. Jag inte fanns skulle jag ju inte behöva skriva tentor för att kunna få CSN och betala räkningar? Jag hade inte behövt oroa mig.

  Väntar fortfarande på tid hos psykiatrin så kan inte säga om det är ångest eller depression (eller något annat) som fuckar upp det för mig nu. Tror helt ärligt inte ens att jag bryr mig längre.

  Vad det än är i mitt huvud som gör att jag mår såhär så håller det på att vinna. Jag orkar fan inte kämpa emot längre.

  Avatar

  <3 Hej! Tror du att ångesten och depressionen skulle minska något och måendet bli pyttelite bättre om du fick bli sjukskriven? Kom att tänka på det nu hur jag tidigare kunde göra som du att jag började dricka lite hemma när jag studerade och speciellt i tentatider, men önskar jag hade sjukskrivit mig i stället och därmed ordnat ett legitimt studieuppehåll. Eftersom det kan bli som en loop att studierna stressar en, i kombination med grundorsakerna till ens dåliga mående från början, och så sjunker man lätt ännu djupare i det, vilket är too much, många gånger?

  Kan du alltså höra av dig till kanske vårdcentralen och be om ett samtal kring en eventuell sjukskrivning? Pausa så du får slappna av och inte ha de här studierna hängandes över dig. Livet är s-å långt och du kanske kan börja igen när du mår bättre? Du är viktigare än de här studierna. Och du är värd att få all hjälp och stöd i det!

  Stor kram

  Hej!
  Jag vet en tjej som studerade och fick anpassade studier när hon mådde dåligt. Kanske värt att prata med din kursledare om du inte vill sjukskriva dig? Kanske går att göra någon anpassning nu när du mår dåligt?

  Hoppas du får komma till psykiatrin snart och förhoppningsvis får rätt behandling/terapi. Låter som du självmedicinerar med alkohol som ofta leder till mer ökad ångest, även om den lindrar för stunden.

   

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.