Hem > Forum > Depression > Trycker undan mina känslor

Trycker undan mina känslor

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej alla snälla. Är en tjej på 24 år och har vart med om en del under alla dessa.

   

  Har en mamma som har haft psykos 2 ggr, en gång för ca 7 år sen och sen nu i höstas. Den första psykosen ledde till att hon försökte ta livet av sig och jag var den som hittade henne och fick hjälpa. Under båda psykoserna har hon blivit riktigt paranoid och trott att vi har velat henne illa, och det har faktiskt tagit rätt så hårt på mig då det var skit jobbigt att ha en mamma som tror att man vill en illa.

   

  Sen för 3 år sen så tog min pappa livet av sig, det var verkligen helt oväntat och det har nog vart det värsta jag har vart med om i mitt liv då jag alltid har varit ”pappas flicka”. Mådde skit första året men har med åren tryckt undan allt.

   

  Har alltid lyckats trycka undan alla mina känslor för att utåt alltid verka glad så som jag har vart innan allt detta, medans när man sedan är ensam så kommer alla mörka känslor. Men det som stör mig är att jag inte förstår varför jag inte mår och känner jag mig sämre än vad jag ”borde” känna mig. Känner mig nu varken glad eller ledsen utan man finns bara och flyter med. Känns som man bara går och väntar på att bägaren ska rinna över och hur fan kommer det gå då?

   

  Hoppas någon kanske har vart med om liknande eller har haft liknande känslor som kanske kan komma med lite tips

  <3 Oj, så extremt smärtsamt att din pappa begick självmord. Förstår att det måste varit en chock bortom denna värld, fina du. Vilken mardröm också att du hittade din mamma som också försökte begå självmord. Låter väldigt otryggt hur du levt senaste åren. Du har verkligen varit med om fasansfulla händelser i ditt liv. Så ledsen för det!

  Man kan få så att man stänger av känslor ifall man har fått PTSD (låter inte otroligt att du har det efter allt?). Det är ett tydligt symptom, vad jag förstått. Känner lite folk som har kunnat sitta i terapi och prata om sina trauman som om de pratade och återberättade en tur till affären. Genom EMDR (ögonrörelser) exempelvis kan man läka och börja känna igen. Det finns en sida som heter emdr.se som är bra och där kan man också hitta privata terapeuter ifall man vill det.

  Stor kram!

  Vilka tuffa erfarenheter du bär på. Min pappa tog också livet av sig, för tretton år sedan. Bär fortfarande på sorgen och gråter när jag tänker på honom, är osäker på om det någonsin kommer läka. Och likt som du kände jag inte så mycket åren efter hans bortgång, det är först nu jag börjat bearbeta min sorg. För mig har det hjälpt att öppna upp, att inte gömma undan, utan aktivt prata om det som hände med någon jag anförtror.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.