Hem > Forum > Depression > Trött i själen.

Trött i själen.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag vet inte hur länge jag orkar hålla upp en fasad. 4 år som sjukskriven, två inläggningar på akutpsyk, 2 år i terapi, och nya utredningar väntas. Ska jag verkligen behöva leva med den här tomheten i hela mitt liv? Vad f*n är det för mening?

  I hemlighet går jag och önskar att jag blev sjuk, alltså….riktigt sjuk.. Dödligt.. Så jag kunde bli fri utan att behöva ta livet av mig i “onödan” .

  När jag var liten, typ 12, bestämde jag mig att om jag inte blivit av med den här känslan av att inte höra hemma, av att vara tom, och känna sig “fel”, så skulle jag ge mig själv tillåtelse att ta livet av mig när jag blev 30.. Ett år kvar.. Ett år kvar, sen kan jag få lov att slippa vara en kvarnsten för allt och alla.

  Avatar

  Jag förstår vad du menar med tomhet, den finns där och den var aldrig ett alternativ. Det bara skedde. Jag vet inte vad jag själv ska göra med min tomhet och jag är på en oupptäckt mark som jag aldrig någonsin varit på. Det är jobbigt men ingen har sagt att det ska vara lätt. Jag förstår att det är tufft, jobbigt. Jag har ångest, panikattacker, social fobi och depression och jobbar dagligen med på att överleva. Det är lätt att tänka tankar kring döden, jag gör det ofta och jag valde att säga det till mina syskon och där brast det för mig. Jag mår så dåligt och jag vill så gärna må BRA, i alla fall okej och det är det jag kämpar för, eller försöker i alla fall. Alla dagar är inte lätta men idag vågade jag saker, tvingade mig själv och fan vad glad jag var idag och är fortfarande. Tre veckor tillbaka har jag varit fast i mina tankar och ångest och varit inomhus. Alla dagar är inte hemska, men många är det men så kommer det en dag. Imorgon kanske det är ett helvete, det får vi se då men det tar jag då när det sker.

  Avatar

  Hej! Jag tror på självhjälp. För ingen kan hjälpa mig. Bara jag själv kan. Andra kan bara hjälpa till med verktyg och tips.

  Mina hål fyller jag med mening, kunskap, syfte, rutiner. Andra som förstår mig.

  Men rätt diagnoser behövde jag börja med såklart. Och eftersom jag ser ned på allmänvården något, då de konstant verkar göra fel, missa uppenbara detaljer, använda medicin enligt gammalt tänk.

  allmän vården ger mig 10 Mediciner och generella diagnoser.

  privatvården ger mig 2 mediciner och specifika diagnoser.

  antar det är skillnad mellan generalister och specialister.

  nu med kunskap och facit i hand, så kan jag också se mina egna diagnoser och fel. Nu kan jag därför också förklara för min läkare vad jag känner, så kan han ta rimliga beslut baserat på min beskrivning. För jag känner mig själv bätte än någon annan.

  Det är inte lätt, men när ingen annan kan, då måste man själv, Sverige är hårt för oss med tillsynes osynliga problem 🙂

  Avatar

  Ok, hehe, jag är typ kristen och…Well, Jesus är vägen sanningen och livet.

  Vad hjälper det en människa att vinna hela världen om hon måste betala med sitt liv? Med vad ska hon köpa tillbaka sitt liv?

  – Mark 8:36-37

  Helt enkelt, vad spelar jordens rikedomar för roll egentligen? Det är bara ett försök att fylla den tomheten bara Gud kan fylla.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.