Hem > Forum > Depression > Svårt att studera

Svårt att studera

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Detta är mitt första inlägg. Lite bakgrundsinfo: jag avskyr kulturen i Sverige (är svensk och född här), alla människor som bor här, alla deras barn, vädret.. Jag hatar t.om arkitekturen i den stad jag bor i. Har testat bo längst upp i landet, i mitten och längst ned. Det enda som är fint med Sverige är språket, ett mycket vackert och rikt språk i min mening. Anyway, jag har möjlighet att flytta till ett annat land till hösten OM jag klarar av ett antal tentor nu i vår. Tyvärr har jag mist förmågan att plugga. Jag har alltid varit deprimerad mer eller mindre sen jag var kanske 10-11 år, är i 20 års åldern nu.

  Är det någon som har tips på hur jag kan tvinga mig själv till att plugga? När jag försöker nu leder det bara till självskadebeteende pga pressen då o min dåliga självkänsla. Och det är ju inte särskilt konstruktivt. Jag har alltid varit väldigt ambitiös och stark utåt, alltid arbetat mkt hårt och ingen har misstänkt att jag egentligen inte vill leva. Jag är en mkt extrovert person som lidit av ofrivillig ensamhet hela mitt liv och det börjar tära lite på mig nu. Jag hoppas att när jag får lämna detta skämt till land kan det ändras.

  Det är iallafall ett stort problem att jag inte kan plugga nu. Jag börjar gripas lite av panik

  Varmt välkommen hit! Hoppas du registrerar dig på nytt <3

  Om det är koncentrationssvårigheter och minnet som sviker så är mitt tips att t ex söka information om ämnet på andra platser än i läroböckerna. Det kan minska känslan av stress om du inte klarar av att sitta och läsa sida upp och sida ner för att sedan riva av en tenta? Tänker t ex att söka efter poddar som handlar om det ämnet som du läser – om möjligt. Då lär du dig ”brett” fortfarande, alltså tar in information, men du slipper det där hårda arbetet att slita med t ex monologer från lärare (om det är just koncentration och motivation som är huvudproblemet med studierna just nu, alltså).

  Lyssna och ta in information kanske också är lite mindre jobbigt än att läsa? Isf ta en promenad samtidigt som man lyssnar. Det där är ju förstås väldigt individuellt och beror på vad man läser till.

  Jag gör så kan jag säga. Haft extrema problem med minnet och känt det snudd på hopplöst att komma ihåg texter/kunskap. En motivation i botten. Men när jag sökt själv på egen hand i ämnet, i ”filmer”/youtube eller vad som, har jag känt att jag är mer i kapp, inte halkat efter. Att jag fortfarande lär mig. Är med, liksom. Tyckt studierna är roligare då också!

  Om du har föreläsningar och se och tycker det är oerhört trist så är ett till tips att göra något annat samtidigt. T ex vika tvätt, äta en apelsin. Vad som helst som gör att du håller dig vaken och inte dör av tristessen.

  Hoppas också du hittar ett land att trivas så mycket bättre i! Kan dela på många sätt att ha tröttnat på just det här landet av flera olika anledningar. Håller tummarna för dig! <3

  Du kommer klara det. Följ dina drömmar, lycka till!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.