Hem > Forum > Depression > Sömnsvårigheter

Sömnsvårigheter

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • I och med min depression så har jag fått sömnsvårigheter. Det kan ta flera timmar innan jag somnar för att jag alltid ligger och grubblar på saker. Det kan vara sånt som jag tycker är jobbigt, dåliga saker som hänt eller saker som jag är rädd för, framtiden osv. Allt blir alltid värre när jag är trött, alltså alla jobbiga tankar och känslor. Så då tänker jag att jag måste vila och sova för att bli mindre trött och slippa de jobbiga tankarna o känslorna, men när jag väl bör sova så kan jag ju inte. Vet inte vad jag ska göra. Sover så sjukt dåligt och det går ut över vardagen, speciellt skolan. Jag orkar snart inte med någonting längre. Kan vakna flera gånger på natten för att jag drömmer massa konstiga och obehagliga saker. Drömmer oftast hela nätterna så känner mig aldrig utvilad på morgonen även om jag inte vaknat av drömmarna under natten. Blir stressad över att jag inte får tillräckligt med sömn, och jag klarar inte av att vara stressad. Allt blir till onda cirklar, och mitt mående blir bara sämre för var dag som går. Tillslut kommer min kropp inte orka mer. Någon som har några bra tips?

    Avatar

    Vad jobbigt! Känner igen – absolut.

    Ett tips är att varje kväll när du blundar ordentligt tänka ut noga tre bra saker med den här dagen som varit. Speciellt medvetandegöra vad som varit det absolut bästa. Genom att göra det vänder man lite på perspektiven och startar inte början av själva ”insomningstiden” med en obehagskänsla i kroppen. Nu talar jag enbart av egna erfarenheter, har stor förståelse att det kan vara olika. Det ”lustiga” när man gör så är att det man trodde skulle vara det bästa innan dagen startade i regel inte alls är det, upptäcker man då när man ”summerar dagen”. I positiv bemärkelse då alltså. Det här kanske är ett jättekonstigt tips. Jag har haft sömnsvårigheter i 20 år, gått i sömnen, haft paralyser och till och med varit på stora sömnutredningar, men de säger bara ”stress”. Det här lilla tipset om att tänka annorlunda när jag ligger där i sängen har gjort det mer harmoniskt än tidigare. Som att det är en härlig liten filosofisk stund där man kan få tänka ifred. Tidigare har jag bara känt ångest över att behöva gå och lägga mig. Det känner jag inte riktigt längre. Kanske värt att testa? <3

    Kamomillte, magnesium, rutiner, mörkt och tyst rum, finns ju också. Men det känns som såna självklarheter att jag valde bort dem =)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.