Hem > Forum > Depression > Släkting som vägrar ta emot hjälp.

Släkting som vägrar ta emot hjälp.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej.

  Jag skulle behöva råd där en släkting vägrar ta emot hjälp men mår psykiskt dåligt. Kanske någon som vet eller har nån råd hur man bör gå till väga..?

  Avatar

  hej på vilket sätt mår släktingen dåligt  , och hur har denne nekat hjälp ??

  Avatar

  De människor jag mött i livet som inte velat ta emot hjälp har jag tolkat som att det är just min hjälp de inte vill ha, eller så är det ”fel hjälp” som kommer. Är det så i det här fallet också?

  När det kommer till ”fel sorts hjälp” tror jag på att fråga personen t ex: Finns det något jag kan göra? Detta fungerade på min lillasyster när hon hade anorexia. Alltså att vara flexibel inför vad just den unika personen behöver för typ av hjälp och där också skapa tillit.

  Ibland kan även en hjälp vara att låta någon få vara i fred, om det är vad som kan hjälpa bäst? Samtidigt som det ju kan skapa en enorm oro och kanske avvisning hos en själv men det brukar det ju vara värt så länge personen börjar må bättre?

  När det var just den hjälpen jag erbjuder som inte fungerar för personen tror jag också på att försöka då styra personen mot det som kan hjälpa. T ex om det är andra i ens omgivning den hellre pratar med och hittar bättre stöd hos?

  Gäller det här psykisk ohälsa pga. missbruk är det kanske lite andra förhållningssätt som man behöver ha?

  Kanske är det ganska avgörande att förstå kärnan varför en person inte vill ha hjälp? Har du kunnat lista ut det hittills?

  Avatar

  Hej. Jag skulle behöva råd där en släkting vägrar ta emot hjälp men mår psykiskt dåligt. Kanske någon som vet eller har nån råd hur man bör gå till väga..?

  God Kväll Green Gereru här på MiND Forum:et.

  * Har läst dina textrader nu ikväll.

  Ska försöka besvara dina funderingar via mina frågor jag först behöver svar på;

  * FRÅGA-1: Vilken åldersnivå är din släkting i, barn, ungdom, ung vuxen, vuxen eller pensionsåldern?

  * FRÅGA-2: När Du säger psykiskt dåligt, vad specifikt handlar det om t.ex. dåligt matintag, (anorexia osv.) mycket ångest, depression/er, inne i sig själv (frånvarande från omvärlden) eller handlar det om självmordstankar, självmordsbenägen person då är det högst uppe på dagordningen att komma AKUT kontakt med psykakuten eller via andra sätt in i vården ?

  Det skiljer sig väldigt individuellt person till person oavsett om man vägrar vård osv. MEN om det är riktigt AKUT lägge då kan det bli föremål för LPT-vård som innebär tvångsvårdsintagning, mot sin vilja men det är för personens bästa…

  Om Du har fler frågor och funderingar så är Du mer än välkommen att återkomma till mig som anonym medmänniska här på det anonyma MiND Forum:et.

  På återseende…

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.