Hem > Forum > Depression > Självskadebeteende

Självskadebeteende

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Avatar

  Hej! Jag har ett ganska allvarligt självskadebeteende och står i kö för att få hjälp. Kö tiden är ungefär 1 år och ett halvt år, jag skadar mig flera gånger och ibland väldigt djupt så jag egentligen behöver sys men åker inte in på akuten. Vill inte besvära någon jag känner om mitt problem så därför skriver jag annonymt här. Finns det någon som har samma problem som mig? Vad ska jag göra? Känner mig så hopplös

  Avatar

  Jag har inte nått direkt starkt självskadebeteende (rispar, klia upp gamla sår, sex, hetsäta och liknande) men jag har även själv arbetat med patienter med självskadebeteende. Så i väntan på tid för behandling så är råden:

  Sök vård om såren är så stora att de behöver sys eller om det blir akutläge, suicidplaner eller liknande. Läs på SHEDO en stödsida på nätet. Läs böcker om DBT behandling. Våga prata med nån i din omgivning om detta. Försök använda andra metoder än att skära dig tex isbitar i handen, stressboll, gummisnodd, andas lugnt, fokusera på annat ex räkna från 100 till 1, rabbla alfabetet från ö till a. Skrik, skriv ner vad du känner just nu, se på serie och krama en kudde hårt samtidigt. Några tips iallafall.

   

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.