Hem > Forum > Depression > Självmord

Självmord

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Någon som har konkreta tips på hur man blir av med självmordstankar? Hur ska man tänka, leva och göra för att se nåt ljus? Att prata med anhöriga/vänner eller söka professionell hjälp är inte aktuellt, så inga tips som innebär att prata med andra eller få nån slags hjälp utifrån.

  Jag går på distansutbildning och är ensamstående med barn, kan inte sjukskriva mig eller få mer avlastning, men är villig att prova allt annat om det finns nåt man kan ändra/göra själv. Har ingen diagnos och vet inte själv exakt varför jag vill dö om det är relevant, men tankar som kommer i samband med självmordstankarna är att jag är misslyckad, ful, fattig och dålig på olika sätt. Behöver antagligen vända tankarna och se livet från en annan vinkel eller nåt liknade, är desperat så behöver alla råd jag kan få.

  Gå med i olika Facebook grupper, där får du massa stöd och hjälp.

  Sök i grupper på psykisk ohälsa

  Jobbigt med sånna tankar. Ta hand om dig. Mitt tips är mindfullnessapp. Läsa böcker om depression och kanske se om det finns övningar att göra däri för att sortera tankarna och få syn på allt du gör och är, som är bra. Kram

  Tyvärr har jag inga tips att ge, skulle själv behöva då den tanken cirkulerar hos mig hela tiden för tillfället… Ut och promenera raskt tränger ialf bort tankarna ett tag.

  Kämpa på och skriv och berätta om något hjälper!

  Vet inte om det här är ett helt absurt tips eller tanke men jag tänker att lyckoforskning kanske är något som vi med självmordstankar kanske borde vända oss till i högre utsträckning?

  Det finns ju de som forskat på vad som gör en lycklig och kanske är det exakt det som man borde medvetandegöra i någon form av desperat gärning för att lyfta sig över de här hemska tankarna (vilja dö eller ge upp) man går runt om bär på dagarna i ända?

  30 minuters träning om dagen, t ex joggning,  ska enligt lyckoforskningen kunna göra så man mår en smula bättre. Själv tillämpar jag det i perioder där det går. Tidigare tyckt det är löjligt att få tips som att yoga, meditera eller liknande men till min stora förvåning så har faktiskt joggning i lugn takt en extremt positiv effekt på mig. När jag mår skit så går jag till gymmet, det första jag gör. Att vara i naturen två timmar i veckan, se hav och skog, ska också höja ens lyckonivåer. Även att ha minst 50 personer som man känner eller hur det var, ökar ens välmående.

  Mitt tips är att googla på lyckoforskning. Hoppas det här tas emot väl och inte känns respektlöst att jag skriver det <3

  Trådstartaren

  Tack för alla svar <3

  Red Simyna – Det är precis nåt sånt jag letat efter, tänker ju att det MÅSTE finnas nåt annat svar på problemet än medicin och psykvård. Har också bara fnyst åt liknande råd innan, inte ens övervägt saken precis som alla andra jag känner som mått dåligt. Ska djupdyka i ämnet och se vad som kan göras.

  Vet inte om det här är ett helt absurt tips eller tanke men jag tänker att lyckoforskning kanske är något som vi med självmordstankar kanske borde vända oss till i högre utsträckning? Det finns ju de som forskat på vad som gör en lycklig och kanske är det exakt det som man borde medvetandegöra i någon form av desperat gärning för att lyfta sig över de här hemska tankarna (vilja dö eller ge upp) man går runt om bär på dagarna i ända? 30 minuters träning om dagen, t ex joggning, ska enligt lyckoforskningen kunna göra så man mår en smula bättre. Själv tillämpar jag det i perioder där det går. Tidigare tyckt det är löjligt att få tips som att yoga, meditera eller liknande men till min stora förvåning så har faktiskt joggning i lugn takt en extremt positiv effekt på mig. När jag mår skit så går jag till gymmet, det första jag gör. Att vara i naturen två timmar i veckan, se hav och skog, ska också höja ens lyckonivåer. Även att ha minst 50 personer som man känner eller hur det var, ökar ens välmående. Mitt tips är att googla på lyckoforskning. Hoppas det här tas emot väl och inte känns respektlöst att jag skriver det <3

   

  Oj 50 personer? Vart kan man läsa om det? Jag har bara en person i min närhet

  Pink Lisuni, vad glad jag blir! Försökte googla lite själv och märkte att mycket av det jag förstått om lyckoforskning kommer från podcast och kanske en och annan artikel, men det är sällan jag själv som läst de vetenskapliga studierna. Tänkte därför apropå Indigo Vigegas fråga också tipsa om en podcast som just pratar om lycka i sina avsnitt titt som tätt. Nämligen ”Dumma människor”. Försökte hitta nu vilket avsnitt det exakt var som jag lyssnade på häromdagen och som sa en hel del om forskning kring lycka men minns tyvärr inte om det var ett gammalt eller nytt avsnitt jag lyssnade på. Där finns det iaf, detta om 50 personer. Någonstans i den podcasten. Ett annat avsnitt som iaf jag tyckte var helt underbart och hjälpsamt för riktning hur man kan må bättre var just avsnittet 75 som heter ”Grönt är skönt (naturens påverkan på välmåendet)”. Överlag en helt underbar pod! Rekommenderar starkt! Finns på Spotify.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.