Hem > Forum > Depression > Psykisk misshandel från egna familjen.

Psykisk misshandel från egna familjen.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Som rubriken lyder så växte jag upp med psykisk misshandel av min mor, mobbad och utstött i skolan. Detta följde med in i vuxenlivet och har skapat stora problem.

  Problem med psykiskt mående som att jag aldrig känner mig omtyckt/älskad/värdefull. Även gett mig stora problem med förtroenden, vilket har förstört relationer för mig och såklart satt stora spår inom mig. Det är väldigt knäckande med just förtroendeproblem, det blir som en ond spiral.

  Det är saker som förstör mitt liv nu som vuxen, bryter ner mig mycket.

  Min familj har alltid ”spytt galla” på mig, om det jag gör, säger, intresserar mig av osv.

  Antingen är det ”fel”, eller ”det skulle du aldrig klara” osv..

  Jag har i dagsläget brutit med familjen helt, något jag tvingats göra för att orka mer.

  Men hur hittar jag tillbaka till att känna mig omtyckt/värdefull etc?  Jag kan intala mig det, och min tjej hjälper mig mycket, men alla år av nedvärderande sitter så djupt i mig, och jag vill inte falla tillbaka igen.

  Delvis så hjälpte det lite att bara skriva av sig lite, så tanken slog mig om att skriva i en blogg, inte för att på nått sätt börja blogga så sätt, men för att få skriva av mig.

  Trådstartaren

  Vill bara skriva ett kort svar ”till mig själv” och till andra som kanske läser.

  Igår satte jag mig ner och skrev, skrev ner följande.

  ”Tidiga tecken på en kris”, Sen en stapel med positivt Vs Negativt på saker som ”Kan påverka måendet”.

  Efter det så skrev jag ner vad jag kunde komma på om vad som varit bra med min dag. Att få perspektiv och bryta tankemönstret från en negativ spiral till positiva tankar hjälper verkligen, även fast det ibland kan kännas meningslöst.

  Hej. Tveka inte att prata med mig. Vi har likadana erfarenheter.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.