Hem > Forum > Depression > psykakuten

psykakuten

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7
 • Vet inte hur jag ska börja detta men jag är 26 år gammal och har varit deprimerad i 9 år. Just nu är jag djupt deprimerad. Var tvångsinlagd i februari, mådde så dåligt av att vara inlagd. Lyckades efter drygt tre veckor dölja mitt dåliga mående så pass bra att de släppte ut mig. Sen dess har det varit hemskt. Jag har dagliga ångestattacker, tankar (och planer) på att ta mitt liv. Har planerat att avsluta allt den 30/5. Jag tror egentligen att jag vill leva men allt i mitt liv hittills har blivit fel och jag har ingen ork kvar.

  Jag får ingen samtalskontakt på öppenvårdspsykiatrin då jag först måste genomgå en fördjupad diagnostisk bedömning. Men de vet inte hur lång tid det kommer ta innan jag får den och det är så jobbigt att inte veta när. Jag undrar om det är veckor, månader eller flera år som det kommer ta? Jag behöver verkligen någon att prata med.

  Vågar inte kontakta självmordslinjen här på Mind för jag vet inte vad jag ska skriva. Vet inte ens om det är jag som ska börja eller om volontären börjar skriva. Jag har bland annat social fobi och om jag inte vet hur något fungerar till hundra procent så vågar jag inte.

  Behöver egentligen åka in till psykakuten då jag mår så dåligt. Men på deras hemsida står det att man måste ringa innan man åker dit och jag klarar inte av att prata i telefon. Ingen utanför vården vet hur dåligt jag mår och jag vill inte berätta för familj osv pga problem vid tidigare suicidförsök. Så jag kan inte be någon i familjen att ringa åt mig.

  Är också rädd för att de på psykakuten inte ska tro att jag mår dåligt (trots att det tydligt står i min journal hur dåligt jag mår) då jag oftast är glad osv när jag träffar vårdpersonal. Även rädd för att bli inlagd igen och inte ha möjlighet att dölja det för min familj.

  Vet inte vad jag ville med texten men behövde nog få skriva av mig lite.

  <3 Starkt av dig att skriva här!

  Om jag vore dig hade jag åkt till psykakuten även fast jag inte föranmält det genom telefon. Hade förklarat att jag inte kan prata i telefon pga. telefonskräck. Och sagt att jag har social fobi.

  Trådstartaren

  <3 Starkt av dig att skriva här! Om jag vore dig hade jag åkt till psykakuten även fast jag inte föranmält det genom telefon. Hade förklarat att jag inte kan prata i telefon pga. telefonskräck. Och sagt att jag har social fobi.

  Jag tog bussen in till psykakuten igårkväll. Satt ute i en timme innan jag vågade knacka på dörren. Personalen där var så trevliga och förstående. Fick en uppföljningstid inom öppenvården på torsdag. Är så nöjd med att jag åkte dit. Tyvärr mår jag jättedåligt igen men ska försöka hålla i fram tills tiden på torsdag.

  Wow, det här gjorde mig obeskrivligt glad.
  Satt och hoppades på att personalen just skulle vara snälla (vad är det annars för värld vi lever i?) om du vågade dig dit.
  Så otroligt bra gjort av dig! Fantastiskt!!

  Förstår att du fortfarande mår jättedåligt och bara räknar ner timmarna nu fram till dess. Det är inte långt borta! <3

  Jag tog bussen in till psykakuten igårkväll. Satt ute i en timme innan jag vågade knacka på dörren. Personalen där var så trevliga och förstående. Fick en uppföljningstid inom öppenvården på torsdag. Är så nöjd med att jag åkte dit. Tyvärr mår jag jättedåligt igen men ska försöka hålla i fram tills tiden på torsdag.

  Jättemodigt av dig!

  Att må extra dåligt efteråt tror jag är ”normalt” (finns det något normalt i sånt här), men känn styrkan i att du faktiskt tog tag i det!

  Trådstartaren

  Tack för att ni båda har skrivit och peppat mig.

  Uppföljningstiden i torsdags gick jättebra! Vågade berätta allt för kuratorn jag träffade och hon blev orolig för mig och fick då träffa en läkare på mottagningen för en vårdintygsbedömning. Läkaren lyssnade på mig när jag sa att jag inte ville bli inlagd igen. Fick istället en ny tid till mottagningen på måndag. Det känns så bra att dom äntligen lyssnar på mig. Dessutom har jag blivit prioriterad för fördjupad diagnostisk bedömning. Förhoppningsvis kanske jag snart mår lite bättre och känner att jag inte längre behöver ta livet av mig den 30/5.

  Indigo Fijylo, tusen tack för att du kommenterade – din kommentar var anledningen till att jag åkte in till psykakuten. <3

   

  Hej, så bra gjort av dig! Du ska vara stolt vad du har orkat med trots ditt mående! Klappa dig själv på axeln!

  känner igen mig så sjukt mycket i du beskrev i ditt mående, har oxå mått dåligt en längre tid och nyss varit inlagd, fast frivilligt. Fått ny medicin, men tar ju ett tag innan den ger effekt , vilket har blivit att ja sitter i min säng i mitt sovrum och stirrar in i väggen, vill inte åka in till psykakuten då jag blev utskriven för fyra dagar sedan. Känns som att ja är fjantig att de inte kommer tro mig, sen orkar ja inte upprepa mitt mående konstant! Har oxå tankar på att avsluta mitt liv, för ja orkar inte må såhär längre, väntat över ett år på samtal kontakt via öppenvården.

  var skönt att höra att du var i samma sits som ja är nu, och att du fått hjälp!

  Trådstartaren

  Hej, så bra gjort av dig! Du ska vara stolt vad du har orkat med trots ditt mående! Klappa dig själv på axeln! känner igen mig så sjukt mycket i du beskrev i ditt mående, har oxå mått dåligt en längre tid och nyss varit inlagd, fast frivilligt. Fått ny medicin, men tar ju ett tag innan den ger effekt , vilket har blivit att ja sitter i min säng i mitt sovrum och stirrar in i väggen, vill inte åka in till psykakuten då jag blev utskriven för fyra dagar sedan. Känns som att ja är fjantig att de inte kommer tro mig, sen orkar ja inte upprepa mitt mående konstant! Har oxå tankar på att avsluta mitt liv, för ja orkar inte må såhär längre, väntat över ett år på samtal kontakt via öppenvården. var skönt att höra att du var i samma sits som ja är nu, och att du fått hjälp!

  Tusen tack! 🙂

  Och heja dig som la in dig inom slutenvården! Förstår dig helt och hållet med att inte ha ork att upprepa samma saker om och om igen för vårdpersonal. Du är absolut inte fjantig och det kommer dom inte tycka. Det är starkt att söka hjälp för sitt mående och jag tycker verkligen att du ska åka in till psykiatriakuten igen om du känner att det behövs. Du kanske är i behov av att bli inlagd en gång till? Lova mig att du berättar för dem om dina självmordstankar, håll aldrig dom för dig själv för det slutar inte väl.

  Vad jobbigt att vänta så länge på en samtalskontakt, vet du varför det dröjer så?

   

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
7

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.