Hem > Forum > Depression > Oroad för deprimerad flickvän

Oroad för deprimerad flickvän

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej!

  Jag och min flickvän har varit tillsammans nu i ett halvår och hon har på senare tid öppnat upp sig om hur meningslöst hon känt livet varit och dåligt hon mått de senaste åren. Idag fick jag reda på att hon inte tyckte att livet var värt att leva längre och att hon känt sig olycklig de senaste 2 åren och inte orkar anstränga sig längre för att vara lycklig.

  Hon har alltid haft svårt att öppna upp sig så vet inte vad jag ska göra. Försöker finnas där för henne så ofta som möjligt men studier, körkort och familj gör mig rätt upptagen och har inte alltid möjlighet att prata eller vara med henne. Den tid jag pratar med henne brukar hon inte vilja prata med mig om det därför känner jag mig maktlös.

  Har tidigare föreslagit att hon ska kontakta en psykolog då jag inte känner mig tillräckligt bra inom området men hon vägrar den hjälpen. Hennes föräldrar ber mig hjälpa henne då deras hjälp inte hjälper. Är livrädd att hon kommer skada sig på något vis eller värre.

  Hjälp! Vad ska jag göra?

  Vad svårt! Tänker att eftersom hon inte vill prata om det eller gå hos en psykolog kanske ett alternativ kan vara att ni bokar in saker tillsammans? Ibland tror jag det kan vara en missuppfattning att generellt vilja prata om det man mår dåligt av, istället för att finnas där på andra sätt. Det kan avleda att t ex anstränga sig extra mycket i relationen. Visa att man finns där och påminna också om det fina som finns i livet. Mitt tips är alltså att göra mer av sånt som du vet att din flickvän genuint uppskattar i livet (kan vara att få blommor eller en kopp te efter en jobbig dag). Vad tror du om det? <3

  Låter tufft både för henne och dig. Låter dock sunt att du har en familj att kunna vända dig till. När man lever med någon som mår dåligt så kan det tära på den som försöker vara stöd och det är viktigt att man har någon att kunna prata med om detta. Det låter dock verkligen som att din flickvän behöver proffessionell hjälp och det låter sunt i att du har insett att du inte kan hjälpa henne fullt utan att hon behöver ta proffessionell hjälp. Kanske kan du försöka lyfta att du verkligen bryr dig om henne och vill att hon ska må bra och tror att en psykolog kanske kunde hjälpa? Kanske kan du följa med på ett första besök om hon tycker att det känns jobbigt?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.