Hem > Forum > Depression > Orkar snart inte

Orkar snart inte

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Avatar

  jag har handskas med depression sedan 12 års ålder ungefär. (Är 28år idag). Är en sådan här person som är jättedålig på att prata om saker så när bägaren rinner över fallerar allt. Många orsaker är så djupt rotade att jag inte har någon aning om vad som gör att jag mår som jag mår.

  idag vet jag iallafall 1. Min sjukdom restless legs. Måste äta medicin varje dag men har dessa krypningar ändå. Medicinen hjälper bara i några timmar vilket innebär att jag är konstant trött då jag aldrig får en hel natts sömn. Ibland har jag även krypningar på dagarna så jag måste röra mig för att det ska försvinna. Hur trött jag än är och vill ta en powernap på dagarna (är mammaledig) så går det inte. Är jag trött och slappnar av i mer en ett par minuter så kommer krypningarna. Och som sagt, jag äter medicin men tar den endast till natten. Sen så finns det djupt rotade saker som jag inte har någon aning om som grämer mig också. Livet kan vara hållbart långa perioder. Sen får jag dessa stunder när jag på riktigt googlar olja sätt att ta livet av sig på.

  har varit inne på psyket några gånger. Max 2 nätter men där får man ingen hjälp. Slussas vidare till psykolog som inte Helle hjälper. Och antidepressiva mediciner kan jag inte ta för det förvärrar mina krypningar.

  Just nu är jag som sagt inne i en sån här period där jag är less på allt. Vill typ ligga apatisk i sängen i flera veckor och hoppas att livet är bättre sen. Men det funkar ju inte.’

  blir galen och vet inte vad jag göra.

  Fy, vad jobbigt du verkar ha det. Restless legs låter som en väldigt frustrerande sjukdom. Alla människor behöver ju få vila ordentligt. Finns det någon möjlighet att öka medicindosen eller att få prova någon annan medicin?

  Vad tråkigt att du inte har fått den hjälp du behövt av psykiatrin. Vad är det för hjälp du skulle behöva, men som du känner att du inte får? Vet du det? Om du inte vet så är det såklart helt okej. Det är vårdens sak att tillsammans med dig ta reda på hur de kan hjälpa dig på bästa sätt.

  Avatar
  Trådstartaren

  Fy, vad jobbigt du verkar ha det. Restless legs låter som en väldigt frustrerande sjukdom. Alla människor behöver ju få vila ordentligt. Finns det någon möjlighet att öka medicindosen eller att få prova någon annan medicin? Vad tråkigt att du inte har fått den hjälp du behövt av psykiatrin. Vad är det för hjälp du skulle behöva, men som du känner att du inte får? Vet du det? Om du inte vet så är det såklart helt okej. Det är vårdens sak att tillsammans med dig ta reda på hur de kan hjälpa dig på bästa sätt.

   

  hej. Nej tyvärr har jag högsta dosen när det kommer till denna sjukdom. Äter en parkinson-medicin men med lägre styrka. Därför finns det en maxdos. Det jobbiga med denna sjukdom är att den blir värre och värre med åren. Finns annan medicin också men den är beroendeframkallande och sådant vill jag inte ta.

  Jag vet inte vad för hjälp jag skulle kunna behöva. Eller helst antidepressiva men som sagt. Det går inte. Har haft sådant förut och det hjälpte. Men det var innan krypningarna var så mycket.

  Avatar

  Testat magnesium i terapeutisk dos och sett över din hälsostatus via funktionsmedicinsk utvärdering? Jag hade säkert inte lika besvärligt som du men hade stora besvär av kramper i benen och rastlösa nätter många år till jag ställde om kosten radikalt och uteslöt socker, spannmål och mjölkprodukter liksom jag fick omfattande tester på cellnivå med kosttillskott som komplement, bl a 1200 mg magnesium per dag med magnesiummalat, magnesiumcitrat och magnesiumglycinat. Alla besvär är borta!

  hej. Nej tyvärr har jag högsta dosen när det kommer till denna sjukdom. Äter en parkinson-medicin men med lägre styrka. Därför finns det en maxdos. Det jobbiga med denna sjukdom är att den blir värre och värre med åren. Finns annan medicin också men den är beroendeframkallande och sådant vill jag inte ta. Jag vet inte vad för hjälp jag skulle kunna behöva. Eller helst antidepressiva men som sagt. Det går inte. Har haft sådant förut och det hjälpte. Men det var innan krypningarna var så mycket.

  Jag kan förstå att du inte vill ta beroendeframkallande medicin.

  Vad typiskt att antidepressiva förvärrar dina krypningar. Himla otur! Gäller det alla antidepressiva? Jag tänker att det finns ju flera olika typer, även om SSRI kanske är det vanligaste.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.