Hem > Forum > Depression > Orkar inte mer..

Orkar inte mer..

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Har mått MYCKET dåligt sedan hösten 2019. Varit inlagd på psykavd 4 gånger. Försökt begå självmord 2 gånger. Har ett självskadebeteende. Tar just nu 2 olika antidepressiva som fungerar så där , har gått igenom de flesta som finns. Har genomgått 16 ECT behandlingar med minnesproblem som följd.

  Jag vet inte hur mycket mer jag orkar nu. Går hos kurator 1 gång i veckan. Han är mycket orolig för mig då jag har planer på att avsluta mitt liv. Har börjat samla tabletter. Planerar för mitt tredje försök och denna gång hoppas jag att de lyckas, man brukar ju säga tredje gången gillt. Personalen på psyk vill att jag läggs men jag vill inte.. Har familj men de skulle ha det bättre utan mig.

  Allt känns så hopplöst, vad ska jag göra?

  Snälla! Orka kämpa! Gör det för din skull! Ta hjälp om dom vill att du läggs in! Ta en tung period men även om det känns jobbigt och hopplöst så försök!

  Avatar

  Fina du! Säkert har du och kuratorn redan pratat om detta- men var det någonting som kände i ditt liv 2019 som kan ha bidragit till att utlösa detta mående? Och har ni pratat om de tillfällen i livet då du mått bra- och hur ditt liv såg ut då?

  Säkert har din självkänsla och ditt självförtroende påverkats negativt av att må så här dåligt så länge. Det kan lätt bli en ond cirkel, att man mår dåligt över att man mår dåligt vilket måendet ännu värre och så fortsätter det… Men hur stark ens sjukdomsupplevelse än är, så kan måendet vara naturliga reaktioner på någonting i det förflutna och/eller i livssituationen. Jag hoppas innerligt att du hittar pusselbiten som får det att vända för just dig. Förstår att det kan förstärka känslan av hopplöshet att ha en massa behandlingar bakom sig som man inte mått bättre av. Men varje person är unik och det kanske bara inte varit rätt behandling för just dig. Eller att det är någonting mer som ska till.

  Jag tror på dig och att du kommer ur detta, med tanke på vad du klarat av hittills! <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.