Hem > Forum > Depression > Orkar inte längre

Orkar inte längre

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Ja blev hemskickad från psyk i dag trots att ja mådde dåligt, har försökt att ta mitt liv förut, har åkt in och ut på psyk, så nu sitter ja ensam hemma igen, ja och en vinbox, hoppas den ska ge mej styrka att skära handlederna av mig, ingen ser ingen hör, ingen bryr sej längre, kompisar drar sej undan, de här är ett sista rop på hjälp men ja vet inte om de hinner fram

  Avatar

  Hej.

  Jag har själv blivit hemskickad mot min vilja från psyk. Det skapar verkligen en känsla av att inte blivit förståd.

  För mig förstår jag bättre nu några veckor efter att jag var kapabel till att klara mig hemma. Med det menar jag inta att det nödvändigtvis gäller dig. Kanske kan du ringa dom och be dom förklara närmre varför dom valde att skicka hem dig.

  Jag är ganska säker på att dom omvärderar sin bedömning om du ringer dom i morgon och förklarar att du faktiskt var nära att ta dit liv ikväll. Alla som lever under sådan psykisk ohälsa har rätt till akut hjälp.

  För mig har tankar och planer minskat lite. Men när ångestattacker kommer vill jag göra slut på livet. Men jag vill ju igentligen inte. Så himla konstigt dedär. Men jag orkar inget mer då i stunden.    Jag har förmånen av att ha hembesök efter jag blev utskriven av ett omvårdnadsteam. Dit har jag lärt mig att ringa i svåra stunder. Dom kommer även hem nån gång i veckan så pratrar vi och så kollar dom även av läget. Kanske kan du bli erbjuden liknande? Jag har också “vid behov” medicinering. Har du något sådan som du kan ta för att skippa denna dag och få börja på ny kula i morgon. Så blir det för mig ivf. jag somnar och vaknar i ny sinnestämning som inte är lika akut.    Hoppas du hittar din väg upp ur mörkret. Eller åtminstonde någon livlina som hjälper för stunden. Du är inte ensam.

  Vi hör dig. Du måste ha haft det otroligt jobbigt som tänker så bestämt på att ta ditt liv. Trots det skriver du här på forumet, som ju är ett stödforum. Ibland kan det kännas som man inte orkar leva, men om livet var på ett annat sätt, så skulle man kanske det. Hur skulle DU önska att livet var?
  Vi önskar att du testar att ta emot hjälp. Låt oss ge dig ett samtal. Ring eller chatta in till oss på 90101 eller https://chat.mind.se/
  Du är anonym och det samtalet är bara för dig.

  Som du sett i användarvillkoren vill vi inte att den här typen av dialog görs öppet här, både för din och andras skull, eftersom allvaret i det du berättar är stort och kan väcka starka känslor för andra. Vi har en specialiserad del av vår verksamhet just för den som har självmordstankar och där pratar du direkt med en specialutbildad volontär. Du har börjat här och låt det vara utgångspunkten. Kontakta oss och berätta precis det här.
  Självmordstankar är extremt vanligt när man mår dåligt. Det behöver inte vara farligt, men det kan vara farligt att inte berätta om dem.
  Ring eller chatta direkt men oss. Det kan knappast bli värre. Eller kontakta akutpsykvården, om det är lättare för dig. Ge lite tid för något annat att hända.
  Du har ett val. Att besluta dig för att leva kan du göra om och om igen, men beslutar du dig att dö finns ingen återvändo. Döden är oåterkallelig.

  Hör av dig. Välkommen!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.