Hem > Forum > Depression > Noll självkänsla, hur hittar man tillbaka till dig själv?

Noll självkänsla, hur hittar man tillbaka till dig själv?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Mina 3 senaste år har varit ett helvete. Ett helvete som jag själv satte mig i delvis då jag tog steget att skilja mig. Hade jag vetat att jag 3 år senare hade stått utan vänner, fruktansvärd ångest och inte veta vem jag är längre så tror jag inte att jag hade gjort det valet.

  Min värld rasade samman efter jag hade gift mig. Det som jag trodde var ”kalla fötter” innebar något helt annat. Jag är uppvuxen i en mycket dysfunktionell familj och alla trauman och skit har jag trängt undan, stängt alla dörrar. Jag är ett s k maskrosbarn med orimligt höga krav på mig själv. Jag vet inte vad det var som satte igång det men något var det då allt som jag trängt undan kom över mig. Jag har tappat min identitet, är osäker på vem jag är. Vänner har ledsnat på mig och sagt upp vänskapen. De har sina anledningar och jag kan bara säga att det är svårt att älska andra när man föraktar sig själv och har förlorat all sin tro på en själv.
  Mitt värde är noll och just nu tillför jag inte ett skit. Det är som att jag är smittad av pesten. En efter en räknar bort mig. Jag har fått höra att det är jobbigt att vara vän med mig eftersom det händer så tråkiga saker runt mig och jag kommer bara med tråkiga saker. Då bör det tilläggas att det är sällan jag som ställer till det utan det är min familj som det är struligt med.

  Jag har varit öppen med mitt mående och försökt förklara så gott det går. Jag har sökt hjälp och äter medicin. Jag har bett om ursäkt för de ”fel” jag har gjort.
  Ändå får jag höra att jag sätter på mig offerkofta och målar in mig i ett hörn.

  Jag vet inte hur jag ska orka fortsätta. Jag har två barn som jag vill vara en glad och lycklig mamma till men allt för ofta har jag tankar om att de kanske har det bättre utan mig.
  Finns det någon som känner igen sig eller som varit på botten och lyckats ta sig upp?

  jag gräver ner mig bara djupare och djupare för varje dag som går….

  Avatar

  noll självkänsla är inte bra men något vi inte har en knapp för att trycka bort. jag känner så väl igen mej i dej och vet hur tungt och svart och svårt det är

  jag var precis där du är nu för många år sen och jag räknade ut att jag skulle orka femton åt till då mina barn var stora och kunde klara sej själva. men varje dag var en kamp och nu efteråt när jag kan prata med mina barn, förstår dom inte hur jag orkade, och det gjorde jag ju inte!

  i dag lever jag ett gott liv med barn o vänner o jobb o mind men det tog många, många år att vända och jag tror inte det finns ett sätt eller ett rätt sett men jag är övertygad om att det finns ditt sett

  Avatar
  Trådstartaren

  Tack för ditt svar!

  måste bara fråga, är det gamla vänner du har kvar och som kom tillbaka eller byggde du upp en ny vänkrets?

   

  Avatar

  så gott att höra från dej. i dag har jag både gamla vänner från förr men många nya. jag vet inte hur jag ska beskriva det men när jag mådde som sämst när varje morgon var så tung och allt jag måste göra en kamp då bestämde jag mej, jag ska må bra! jag vill ha ett liv!! men det tog lång tid och många tuffa utmaningar. så du förstår jag tror du kan göra detsamma även om du inte tror det nu men jag vet det finns ett liv för dej med

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.