Hem > Forum > Depression > Nedtrappning o känslorna utanpå

Nedtrappning o känslorna utanpå

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14
 • Vet hur jag ska börja men känner typ panik, som jag målat in mig i ett hörn. Har ätit antidepp i snart 10 år o inte träffat nån läkare på 3 år så tänkte att nu mår jag ju ändå okej så nu kan jag trappa ner. Började ta bort en halv i en månad typ, åt inte alls mkt utan bara 5mg escitalopram. Kände flera gånger hur hjärnan spelade spratt med mig ,fick katstroftankar, blev lätt stressad,upprörd över saker men sen tyckte jag det lugnade sig. Så tog en halv varannan dag sen en vecka tillbaka o nu är det förjävligt, känslorna utanpå, blir upprörd,rädd för saker som egentligen är små. Tycker andra är känslokalla o känner mig rastlös. Så idag fick jag ta en halv igen, varje dag alltså.  Men är typ rädd för mig själv, vad kroppen o hjärnan gör. Men grejen är den att jag inte kan söka hjälp.  För är I en ivf behandling (med lite uppehåll nu över sommaren) .har kämpat för den i 3 år och om jag söker nu så kommer det ju stå i journalen o de gör inga behandlingar på de som går i terapi eller får hjälp för sitt mående. Eftersom det då anses att jag inte skulle bli en god mamma. Ensamstående. Fan o jag har satt mig i denna sitts själv. Får panik, när ska det går över? Ska jag börja ta en hel tablett igen?? Orkar inte med mig själv..

  Avatar

  Hej, kan inte säga vad du ska göra men känner absolut igen det där med känslorna…

  Kram 🙂

  Jag slutade med medicinerna jag med och mycket blev sämre så nu tar jag som jag ska igen och hoppas att det snart känns bättre. Jag kan ju inte säga vad som är rätt eller fel men jag tycker du ska öka dosen till den du ska ha,så du orkar gå igenom din IVF.

  Kram

  Trådstartaren

  Hej, kan inte säga vad du ska göra men känner absolut igen det där med känslorna… Kram 🙂

  Tack styrkekram till dig med

  Trådstartaren

  Jag slutade med medicinerna jag med och mycket blev sämre så nu tar jag som jag ska igen och hoppas att det snart känns bättre. Jag kan ju inte säga vad som är rätt eller fel men jag tycker du ska öka dosen till den du ska ha,så du orkar gå igenom din IVF. Kram

  Tack för du delar med dig. 👍 Jo men jag ökar på igen. Tror du man kan öka upp för fort till ursprungliga dosen?

  Tack för du delar med dig. 👍 Jo men jag ökar på igen. Tror du man kan öka upp för fort till ursprungliga dosen?

   

  Bra, gör det. Nej det tror jag inte, eftersom du har en låg dos. Men jag är ingen expert…

  Hoppas du får lite mer ordning på dina känslor!

  Avatar

  Hej undrar hur det går för dig Red Kiteco? Funderar själv fram och tillbaka om jag ska prova antidepressiva igen, är väl tufft utan dom men skönt att slippa biverkningarna jag hade.

  Kram

  Trådstartaren

  Hej undrar hur det går för dig Red Kiteco? Funderar själv fram och tillbaka om jag ska prova antidepressiva igen, är väl tufft utan dom men skönt att slippa biverkningarna jag hade. Kram

  Hej! Jo tack det går mycket bättre nu när jag tar ½ varje dag. Inte så rastlös o skör. Du kanske kan börja med lite? Det tog några år innan jag hittade ett märke och dos som var bra utan biverkningar för mig.  Lycka till, kram

  Avatar

  Vad skönt att höra 🙂 Får man fråga om det var nån du inte fick huvudvärk av? Du behöver inte svara om du inte vill.

   

  Trådstartaren

  Vad skönt att höra 🙂 Får man fråga om det var nån du inte fick huvudvärk av? Du behöver inte svara om du inte vill.

  Tror det är olika för olika personer, har haft sertralin tidigare men escitalopram funkar bättre för mig,utan biverkningar.  Lycka till!

  Avatar

  Tack 🙂 har provat två andra, det som är aktuellt nu är faktiskt escitalopram. Skönt att funkar bra för dig.

  Kram 🙂

  Trådstartaren

  Hoppas det går bra med dom då! 🍀

  Jag är tillbaka till min ursprungliga dos nu…känns som ett nederlag att jag inte kunde sluta. Men det var inte rätt tid heller. O nu har jag fått ett nytt recept som räcker över ett år..Utan att träffa en läkare. Tycker det är så dåligt..! Att de bara kan förlänga det så.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.