Hem > Forum > Depression > Nästa steg för att må bättre?

Nästa steg för att må bättre?

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Känslan av att inte alltid kunna kontrollera sina känslor, tankar eller utbrott.

  Genom åren har jag om och om igen kämpat med psykiska besvär, depression, ångest, panikattacker, social ångest mm. Inget som är diagnosticerat av läkare. Men stämmer in på alla symtomen.

  Jag har lärt mig att hitta det som triggar mitt mående, som får mig att må dåligt.

  Känslor och tankar som kommer upp i huvudet att tänka ut varför dom kommer och jag vet att det är för tidigare trauman som jag inte bearbetade som liten samt följderna därav.

  Dilemmat jag är i nu är att jag äntligen sen något år tillbaka kunnat öppna upp mig ännu mer till min mormor. Hon vet mer om mig än någon annan i familjen gör.

  Generellt sett har jag mått okej i år, trots att hälsan inte är på topp pga av att min sjukdom är i skov (Ulcerös kolit). Så jag har haft en del oro kring det.

  Har väll fortfarande det, men nu känner jag hur mitt tålamod, ilska, blir lätt arg och kan inte riktigt alltid ta bort tankarna som det ger mig.

  Vill så gärna få kontroll på det, samtidigt som jag vill må ännu bättre, orka göra mer vardagliga saker mm. Även om framsteg skett i år på annat håll så är jag inte nöjd, utan känner mig besviken på mig själv att jag inte gjorde mera.

  Jag och min mormor har en bra relation, hon är äldre pensionär och ensam. Jag ringer henne varje dag ibland två gånger om dagen för att prata. Ibland behöver hon prata av sig och ibland behöver jag prata av mig. Hon är den enda jag kan ringa och prata med på det sättet.

  Oron har börjat komma hur jag ska klara mig utan det, vem ska jag då våga prata med på det sättet?

  Som sagt ingen annan i familjen är rätt person, ingen av dom ger mig känslan att öppna upp mig på det sättet. Generellt har jag svårt för nya människor också om dom inte själva är öppna och lätta att prata med. Men att öppna upp mig är en helt annan sak, som sagt mormor vet mest om mig men inte allting.

  Psykolog? Ibland känns det kanske värt ett försök? Men samtidigt känns det som att jag förstör min framtid om jag skulle vara öppen och berätta mina känslor mm.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.