Hem > Forum > Depression > Narcissist?

Narcissist?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Trådstartaren

  Jag har skrivit förr här om min far som slagit mig, psykat mig (sagt att jag har ’problem’, vilket mycket om inte fullständigt, i mina ögon berott på hans aggressiva och elaka beteende mot mig och mina syskon), antytt att jag har en psykologisk störning.

  Säger jag eller någon annan emot honom när han håller långa monologer om hur alla andra är idioter och alla borde bara lyssna och FÖRSTÅ att han har rätt. (han spelar ofta på att jag är ’dum’ exempelvis)- så blir han riktigt arg och kan skrämma oss alla med sin ilska.

  Han har också vid ett tillfälle när jag gav honom kritik för en sak- sagt – du är död för mig nu.

  Gång på gång uppkommer situationer ända sedan barnsben där han har:

  slagit mig

  Sagt att jag har ’problem’

  skrämt mig (jagat mig upp för trappan och in till mitt rum när han varit arg)

  dragit mig i håret

  gett mig en käftsmäll

   

  Han har alltså tryckt ner mig, kallat mig dum, slagit mig, skrämt mig enda sedan jag var barn.

  Nu träffar jag fortfarande min familj ibland och ibland tror jag att han äntligen lagt av med sitt maktutövande, sin terror mot mig men nej. Han fortsätter. Klanka ner på hela min person, antyda att jag är ointelligent… jag får gå som på nålar.

  Han har väldigt lite, om nästan ingen empati för de flesta människor. Han brukar ofta säga ’nu gör vi såhär NU, annars blir det inget.’ (om vi skulle iväg någonstans med familjen när vi bodde hemma så kunde han säga ni får komma NU annars åker jag själv. Blev mycket stress, ångest, oro, tårar från mig och min syster framförallt.)

  Han verkar lida enorm brist på empati och tycker dessutom att alla är idioter utom honom.  Jag är så ledsen för allt detta, jag är rädd för honom. Jag vill sluta träffa honom men jag vill träffa mina syskon. De kommer däremot bli sura om jag inte fortsätter umgås med alla i familjen.

  Jag vill flytta till en annan stad men samtidigt är jag rädd för det okända. Rädd för att bli än mer ensam. 🙁 🙁 🙁

  Tänker ofta på självmord. Jag känner mig så fast. Ibland kan min far säga snälla saker och vara hjälpsam och så, för att i nästa sekund kalla mig psykiskt sjuk, och säga att jag är dum som inte gör si och så.

  Han misstror typ alla andra människor runt om sig, och älskar att snacka skit på ett aggressivt sätt om allt och alla och anse att han är den enda vettiga i hela världen typ. 🙁

  Jag mår sååå jävla dåligt att jag bara vill dö.

  Hemmet ska ju vara ens trygga borg….
  Har borgen vittrat sönder, kanske det är bättre att skaffa sig en ny borg?

  Kan du prata med din pappa om hur du känner det när han säger si eller så?
  Kanske kan du prata med dina syskon och förklara dina känslor?

  Att bli nedtryckt till den graden att du bara vill dö, är totalt förskräckigt!

  Ta hand om dig själv!
  Kan din familj inte hjälpa dig? Sök då  hjälp hos en  samtalsterapeft, psykolg etc.

  Stort lycka till, och ta hand om Dig!

   

  Trådstartaren

  Hemmet ska ju vara ens trygga borg…. Har borgen vittrat sönder, kanske det är bättre att skaffa sig en ny borg? Kan du prata med din pappa om hur du känner det när han säger si eller så? Kanske kan du prata med dina syskon och förklara dina känslor? Att bli nedtryckt till den graden att du bara vill dö, är totalt förskräckigt! Ta hand om dig själv! Kan din familj inte hjälpa dig? Sök då hjälp hos en samtalsterapeft, psykolg etc. Stort lycka till, och ta hand om Dig!

   

  Det är svårt att prata med honom om det för att jag är rädd att han ska göra illa mig. Jag pratar med en kurator en gång i veckan, och jag har pratat med mina syskon om allt men de avfärdar ibland mina känslor och upplevelser, och ibland blir de mest tysta. Jag ska nog försöka hitta någon annan psykolog som kan hjälpa mig bättre än den som jag går hos nu.

  Tack så mycket.

  Hej ”Blue Fyrujo” heter jag i forumet.

  Jag undrar om jag kan få ställa en fråga innan jag tänker att försöka hjälpa dig. Jag skulle gärna vilja veta Du behöver inte svara om du inte vill.

   

  MVH ”Blue Fyrujo

  • Detta svar redigerades för 4 dagar sedan av en moderator.

  Hej ”Blue Fyrujo” heter jag i forumet. Jag undrar om jag kan få ställa en fråga innan jag tänker att försöka hjälpa dig. Du behöver inte svara om du inte vill.  MVH ”Blue Fyrujo

  Mycket olämpligt att fråga efter någons ålder i det här forumet med tanke på att forumet är utformat för att alla ska känna sig säkra här. Även om du inte har några dåliga avsikter kan din fråga få människor att bli osäkra och lämna forumet

  Vänliga hälsningar

  MInd moderator

  Tack för upplysningen. Jag tänkte mig inte för då tråden kunde vara skapad av (som moderatorn såg)

  Ursäkta mig.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.