Hem > Forum > Depression > Mina bästa tips – vad som faktiskt har fungerat för mig.

Mina bästa tips – vad som faktiskt har fungerat för mig.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag har inte varit här på väldigt länge men vill dela med mig av det som har fungerat för mig för att må bättre.

  Morgontips.
  – Känns alltid som om jag vaknar i en avgrund. Därför har jag alltid tuggummi (finns bra pris på tre för två på apoteket) eller en förpackning med sockerfria mint tabletter på nattygbordet. Det får mig lite tillbaka till verkligheten när jag vaknar. Likaså att äta något på morgonen, det känns som att det sätter igång seretonin.

  – Kalldusch. Ställer mig i duschen och böjer mig framåt, duschar nacken först sedan hela kroppen så kallt jag känner är rimligt. Tar djupa andetag. Står så och räknar till 60 sekunder. Endorfinerna och huvudet kommer i gång.

  – Yin yoga var varit en räddning för mig. Ett sätt att mildra eländiga känslor och något att fly till när det varit svårt att ens existera. Yogan har skapat ett må bra flöde i mig.

  – Promenader. Rörelse sätter i gång kroppen. Även om jag inte alls mår bra när jag går utan maler tunga känslor känns det vädligt bra efteråt – positivt flöde i huvudet.

  – Meditera. Har mediterat i många år. Började med en kurs i TM (transcendal meditation). Mediterar nu mest på mitt eget sätt och det är nog det som har hjälpt mig mest här i världen.

  – Andningsövning. En andningsövning som jag till när det varit svårt att ens existera är Nadi Shodana.
  Håll för höger näsborre, andas in långsamt. Byt och håll för vänster näsborre, andas ut genom höger. Fortsätt hålla för vänster och anndas in genom höger. Byt och andas ut genom vänster. Fortsätt så med växelvis andning, finns instruktioner på youtube.

  – Känna känslor. Har nog alltid ignoretat mina känslor. Förra året hade jag som nyårsintention att bli bättre på att känna känslor. Det har gjort livet lättare att förstå vad känslor är och att acceptera det jag känner. Att livet måste innehålla både bra och dåliga känslor – att det är det som är själva livet.

  – Sjävhjälpsböcker. Ett sätt för mig att känna hopp, känna igen mig i andras berättelse. Ett sätt att döda tid och känna att det finns en chans att må bra.

  – Inga vänner. det kändes många gånger som ett hån när alla säger hur viktigt det är med social stimulans. Men om man inte har vänner eller människor omkring sig som förstår då är det svårt att umgås. Dessutom om man har social ångest. För mig har en take away kaffe och böcker varit mina vänner. Jag har också gått till små yogastudies för att få känna lite energi från andra människor.

  – Rensa ut negativitet. Detta är mer ett antistress tips. Inget har givit mig så mycket energi som att rensa ut negativa saker i livet, allt i från prylar till människor.

  – Gå offline/analog – Detta gav större effekt än jag trodde. Raderade instagram kontot och tittar på mobilen så lite jag kan. Försöker ha så lite som möjligt av mitt liv i mobilen. Insåg att det är i verkligheten som livet finns. Det är riktiga människor jag vill träffa. För mycket dator/mobil deformaterar min hjärna på något sätt.

  Jag har rört mig långsamt framåt som en ”daggmask”. Har alltid haft en grundläggande inställning om att livet kommer att bli bättre, att jag tar mig framåt, kanske inte varje dag, men i det långa loppet så blir allt bättre.

  Tipsar om en bok som gav mig en stor förändring. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron. Det här med signalsubstanser har jag innan aldrig fått lära mig om. Finns som ljudbok.

  Tack för mig.

  <3 Vad intressant och spännande att ta del av, det är så fint att läsa om andras insikter om vad som har hjälpt. Stort tack!

  Så viktiga tips! Tack, ska kolla den där boken:)

  Tack snälla för alla tips

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.