Hem > Forum > Depression > Mår väldigt dåligt

Mår väldigt dåligt

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 23 totalt)
22
 • Jag mår så fruktansvärt dåligt av olika anledningar. Senaste dygnen har jag börjat vakna upp på nätterna pga. för hög ångestnivå. Det är som att kroppen säger ifrån och väcker mig. När jag vaknar är jag nära att få en panikångestattack. Väldigt obehagligt. Har varit i såna här tillstånd tidigare och vet att det är tecken på att jag är nära att behöva bli inlagd. Tidigare under en period lät jag det gå för långt innan jag sökte hjälp och tillslut klarade jag inte längre av att genomföra det. Panikångestattackerna avlöste varandra. Tror det var en reaktiv psykos. Sjukvården sa att det var paniksyndrom. Spelar kanske ingen roll vad det var. Problemet nu är jag alltid känt en trygghet i att åka in om det blir för övermäktigt men jag känner inte att jag kan det nu pga. riskgrupp och pandemin. Mår rätt illa också pga. den här ångestnivån. Trodde för en stund sedan att jag skulle kräkas.

  Har det hänt något speciellt? Vart går dina tankar? 💗

  Känner igen mig

  önskar jag kunde trolla bort all din ångest

  Avatar

  Hel fina! Ledsen att höra om hur jobbigt du har det just nu. Känner igen mig i att kunna bli illamående och ibland även kräkfärdig av stress eller ångest. Tänker att det är en väldigt vanlig reaktion, även om det är sjukt obehagligt. Den kända psykiatrikern Anders Hansen sa i något program att det är en kämpa&fly-reaktion, för att man lättare kämpar eller flyr på tom mage.

  Även om det kan kännas som du är på väg att ”tappa förståndet” så är det nog osannolikt så. Kan det vara paniken som gör att det känns som att du hamnar i psykos? Alltså overklighetskänslan som paniken ger?

  Jag förstår din rädsla för att söka hjälp om du är riskgrupp. Skulle du kunna ringa 1177, berätta om din rädsla med tanke på att du är riskgrupp och fråga hur akutpsykiatrins rutiner ser ut under covidpandemin? Jag vet att i våras så genomfördes triagering utomhus i tält innan patienter fick komma in på psykakuten och att patienter som både hade psykisk ohälsa och hade testats positivt för covid blev inlagda på en ”egen” avdelning. Jag tänker att de bör ha säkerhetsrutiner för att förhindra smittspridning nu också.

  Stor kram!

  Trådstartaren

  Stort tack för era svar! 💗

  Just nu mår jag lite, lite bättre. Hoppas kunna hålla mig flytande ett par veckor till. Mitt liv har blivit en misär. Orkar inte berätta vad som hänt. Håller tummarna att det lättar under kommande vecka!

  Kram

  Avatar

  <3

  Avatar

  Det hoppas vi alla att det gör. Men vad händer sen? Det lär komma tillbaka tyvärr. Det bästa sättet att få hjälp är att berätta vad som hänt. Det finns säkert många på forumet som varit med om något liknande och har hittat diverse sätt att förbättra sin vardag. Du ska inte behöva gå igenom detta ensam och må dåligt. Alla problem har en lösning. Vissa tar dock lång tid. Ha det bäst.

  Trådstartaren

  Tack för eran omtanke! Det värmer.

  Är själva psykiska tillståndet jag behöver hjälp med att hantera mer än vad som är orsakerna till dem tror jag. Tex hur tryggar och lugnar man ner sig själv vid mycket, mycket stark ångest. Tyckte det hjälpte att skriva och se er svara så fint. Det dämpade mycket. Kände mig plötsligt mindre utsatt och skärrad. Tror just motsatsen till stark oro är rätt väg att gå. Typiskt att man glömmer bort alla verktyg när man är mitt i stormen. Kom på nu att jag ju har massor av tips på vad jag ska göra i det tillståndet. Sådant som tryggar mig. Aja, får komma ihåg det nu närmaste tiden.

  Visst är det så också att helvetet kommer tillbaka. Är smärtsam medveten om just det. Synd att man inte är en klassisk struts som lever i förnekelse. Blir en tidsfråga när jag söker hjälp utifrån just den aspekten: Blir det imorgon? I helgen? Om en månad? 2 månader? Hoppas på att göra det under lugna och ordnade former.

  Avatar

  Som människor har vi en vana att låta tiden lösa allting åt oss och vi ser inte alltid allvaret i vissa saker. Du känner dig själv bäst och vad du klarar av själv. Pandemin har verkligen ställt till det för dem som redan hade det svårt innan. Hoppas allting löser sig.

  Stort tack för era svar! 💗 Just nu mår jag lite, lite bättre. Hoppas kunna hålla mig flytande ett par veckor till. Mitt liv har blivit en misär. Orkar inte berätta vad som hänt. Håller tummarna att det lättar under kommande vecka! Kram

  Å du underbara människa, ”Red Simyna”!
  Blev rädd där ett tag, och orolig när du inte mår bra. 😢

  Fokusera på dig själv och försök hitta positiva tankar och aktiviteter som kan hjälpa dig må bättre. Tänker på dig!!!
  Skönt höra du mår något bättre. 👏🏻 Ska också hålla tummarna att det snart lättar för dig i din situation. 💞

  Trådstartaren

  Tack! Jag hoppas verkligen att det blir betydligt bättre snart. Har knappt sovit eller ätit senaste dygnen. Mår rejält illa. Blivit kraftlös också av det här måendet givetvis. Ska börja käka och sova nu har jag bestämt mig för. Det är som sagt helt rörigt just nu. Om inget nytt tillkommer borde jag vara någotsånär okej igen på måndag. Inte klarat av att jobba hittills. Allt står på paus.

  Tack igen för att ni finns!

  Det kan ju även göra att man blir illamående när man låter bli/ inte har lust att äta. Bra du bestämt att du iaf ska försöka äta och sova, kan hjälpa med den fysiska återhämtningen. När hjärnan går på högvarv kräver den extra mycket energi. Om jag inte minns fel går 2/5 av det man äter till att hålla hjärnkapaciteten igång. Det är mer än vad man tror. Det är därför viktigt att inta någon slags föda även om man inte har det behovet, annars är det svårt att återhämta sig över huvudtaget. Hjärnan kan då börja reagera med att då många gånger spela oss ett spratt, och få oss att tro att det är på ett sätt då det i verkligheten ser helt annorlunda ut. Även om man var dålig på kemi i skolan är det viktigt att förstå kroppens kemi för att man inte helt ska duka under. 💝

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 23 totalt)
22

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.