Hem > Forum > Depression > Less

Less

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Så himla less på att hamna i depression om och om igen… Man vet aldrig hur länge den är kvar för att stanna. Less på att känna ångest. Jobbigast är det på kvällen när man ska sova. Helt omöjligt att sova. Istället för en klump i magen känns det som jag har en kall klump i bröstet. Less på att känna meningslöshet och att jag slutar bry mig. Less på att känna att jag saknar ork. Har inte ork eller lust att äta, kliva upp på morgonen eller ens att vara vaken. Ingenting känns kul och jag känner mig inte manad att göra nånting. Kolla på tv är tråkigt, läsa är tråkigt, promenera är tråkigt. Umgås med vänner orkar jag inte alls med och orkar verkligen inte med deras frågor om hur jag mår. Blir bara less på att försöka förklara för folk som ändå inte förstår.

  Försöker leta efter ljuset i slutet av tunneln och ha inställningen att det blir bättre men just nu är min tunnel nattsvart och ljuset i slutet… det kan jag inte se just nu. Vill bara att det ska lätta.

  Avatar

  Där har jag också varit. Tungt. Livet har alldeles för många tunga dagar mot för dom lättsamma. Nu kommer jag skriva något som låter som en kliché, men det lättar. Tids nog. När du hittar en meningsfullhet igen. 💕

  Det är ett stort steg på vägen att bara skriva här hur du känner och att du är less på att må dåligt. Det tyder på att du har någon underliggande uppfattning om att det du upplever inte kan vara vad det innebär att leva och det är helt avgörande för att komma vidare och inte bara bli fri från din depression utan att också leva ett gott och medvetet liv.

  Min erfarenhet, som jag gärna berättar mer om om du vill, är att psykisk ohälsa inte är där den är av en tillfällighet. Ofta låter det på människor som att det skulle vara en sjukdom som du har blivit angripen av och som du måste göra dig av dig med. Snarare är det ett friskhetstecken och ett sätt för kroppen att kommunicera att det finns någon form av obalans i livet som du behöver adressera.

  Att klura ut det här på egen hand kan dock vara svårt och det är inget som kommer av sig själv. Skulle rekommendera att du söker någon form av hjälp till att börja med och kommer gärna med mina råd om du är intresserad.

  Hej!

  Det låter som du har det jobbigt. Ville bara dela med mig av en sak som hjälpt mig väldigt mycket när jag mått dåligt. Det är att jobba med mental träning och positiva affirmationer. Jag spelade in jagstärkande budskap på band som t.ex jag är älskad, jag är värdefull, jag duger etc. Dessa lyssnade jag sedan på om och om igen. Sakta men säkert började jag tro på dem och jag blev helare och helare inuti. Detta ledde till en positivare syn på livet och mer harmoniska relationer. Det gäller bara att inte ge upp för det är en process och går inte över en natt.
  Varm kram till dig från mig.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.