Hem > Forum > Depression > Leendet som döljer allt annat.

Leendet som döljer allt annat.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • För alla som träffar mig kanske dom ser en till en början blyg tjej, men som sedan verkar glad och trevlig.

  Men under ytan så är det en 21-årig tjej som döljer sin depression för alla. Som är skraj för att prata med folk, skraj för att gå in och handla eller betala för att jag inte är van. Rädd för i stort sett allt som gäller det sociala livet, där jag intalar mig själv att allt är ett stort problem. Måste planera allt noggrant så det går rätt till, för annars får jag ångest inombords. Om något blir jobbigt i en situation kokar det i huvudet på mig och jag får panik fast jag står helt still på samma ställe så ingen ser paniken som finns i kroppen som är redo att fly. Känslor som överväldigar en till att gråta ut under kvällen, eller få en ångestattack när alla problem bara vimlar runt i huvudet.

  Jag har mött svårigheter ända sedan liten, då min mor gick bort när jag var 7år. Olika och många problem i familjen som satt sina spår ifrån dess. När jag var yngre var jag endast ledsen, eller hade ångest men aldrig en tanke på att skada mig själv.. För en 2år sedan hamnade jag dock i att jag rev mig själv hårt under ångestattackerna, eller slog mig själv blåslagen på armen. Sen slutade självskadebeteendet.

  Sen något år har jag även lagt ut saker i munnen på mig som självmord (om att jag ändå kommer dö snart eller liknande..) när jag pratat med min pappa, men han förstår inte hur dåligt jag faktiskt mår.. Det värsta är att när jag öppnar upp mig till honom så mår jag ännu värre, för han kan inte förstå mig alls.

  Jag har inga nära vänner som jag kan öppna upp mig för och skulle aldrig prata med någon annan i familjen om detta.

  Ikväll mår jag rent ut sagt jäkligt dåligt.. Ena stunden ville jag bara springa in i skogen och aldrig komma tillbaka så jag kan slippa allt. Andra stunden så ville jag ringa efter hjälp, men sen tänkte jag att jag kanske skulle göra något dumt innan. Jag vill inte dö, men jag orkar inte leva när livet bara ska ha så stora käftsmällar gång på gång igen. Att när jag precis börjat resa mig upp så knuffas jag ner igen till botten så hårt att det tar luften ur en. Jag vill inte, jag orkar inte, men jag vet inte vart jag ska ta vägen, långt in i skogen och bara lämna allt bakom mig känns så befriande ibland. Att få slippa allt. Tänk om någon faktiskt skulle kunna förstå mig.

  Men ingen ser det eftersom jag döljer det, skulle dom veta det så blir det som att jag upplevs som svag. Svag? Hur kan man vara svag när man varje dag fått fajtas mot sina demoner i mer än 12år..

  Avatar

  Hej fina du😊

  Förstår att du har det tufft. Tycker du ska ringa vårdcentralen och be att få prata med en kurator, det hjälper faktiskt. Du får tips om hur du kan hantera dina tankar.

  Jag vågade inte först men när jag väl tog första steget och ringde så var det skönt att få prata om sina känslor och tankar.

  Efter det så har jag blivit mer öppen om hur jag mår och vet du, det är ingen som tyckt att jag är svag utan tvärtom. Dessutom så märker man då att det är fler i samma situation som man kan prata med.

  Kram 🙂

  Tell your story. Shout it. Write it.
  Whisper it if you have to.
  But tell it.
  Some won’t understand it.
  Some will outright reject it.
  But many will thank you for it.
  And then the most magical thing will happen.
  One by one, voices will start whispering, ’Me, too’.
  And your tribe will gather.
  And you will never feel alone again. 

  ― L.R. Knost —

  Avatar

  Mitt inlägg fastnade så jag provar igen..

  Teal Cutedi:

  Så fint och så sant! 😊

   

  Avatar

  Teal Cutedi:

  Så fint och så sant! ☀️

  Låter jobbigt att ha en pappa som inte förstår. Kanske finns det någon annan som skulle förstå? Jag känner igen mig i mycket av det du skriver. Kanske har du dåliga relationer som behöver ransakas? Du förtjänar i alla fall inte att må sådär.

  Ett tips från mig kan vara att ta dina känslor på allvar (känn dem och låt dem komma).

  Fundera också över varför du vill fly? Vilken fara är det du vill undvika? Något är det ju.

   

  Kram

  Trådstartaren

  Det är jobbigt att pappa och jag inte är på samma ”nivå”, men jag förstår honom. Han ställer upp i vått och torrt för mig och utan han skulle jag inte ha ett skit. Han mår dåligt när han ser eller hör mig prata ”ofta” om liten del av mina problem. Så han försöker hjälpa mig men på ett sätt som kanske inte alltid är så bra för just den stunden då han själv är alldeles för känslomässigt laddad.

  Min mormor har jag börjat kunna prata mer med om mitt mående, men ändå inte hela sanningen. Men en stor del av den och hon lyssnar och förstår mig lättare på något sätt.

  Ingen annan i familjen skulle vara någon jag kan prata med då ingen skulle vara komfortabel med det. Vi är tajta som familj men inte så att jag pratar om sånt till mina bröder.

  Att jag vill fly när jag hamnar i en tuffare svacka är för att jag inte kan tänka mig något annat sätt, jag vill fly ifrån mina egna rädslor och allt som är jobbigt.
  Att fly eller att bara sticka ut till skogs och springa allt jag har, har nog alltid varit den saken som stått i mina tankar närmst när jag inte orkar mer. Men det som hindrat mig är rädslan för det med.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.