Hem > Forum > Depression > Långvarig ”medel-depression”.

Långvarig ”medel-depression”.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Jag undrar om det finns fler i samma situation som mig och som har lyckats hitta mening med livet.

  Jag är nu 43år gammal och har sen jag var i tonåren tampats med deppresion som går upp och ner. Ibland är det bättre, ibland sämre. Dock aldrig så illa att jag inte kommer upp ur sängen och inte kan sköta vardagen. Dock mycket tankar på självmord genom åren, men är nog för feg för att göra slag i saken.

  Jag har inte sen tonåren egentligen sett fram emot något, eller haft nån vilja till nått. Jag har alltså inget som driver mig, eller nått som ger mig glädje.

  Jag har aldrig egentligen haft några intressen, jag har sysselsatt mig med saker mest för att jag ”borde göra nått” på min fritid.
  Inte haft något större intresse för andra människor, så jag är ganska ensam. Utöver min familj har jag inga vänner.

  Dock har jag lyckats med bravaden att ha en sambo och två barn. Något jag egentligen ångrar, då jag får dåligt samvete över att jag inte är nån bra pappa eller sambo.
  Jag märker att mitt mående verkar smitta av sig på den äldre av mina barn. Den yngsta är för liten för att påverkas av mitt mående tror jag.

  Den senaste tiden har mitt mående blivit sämre igen, sämst mående hitills. Självmordstankarna har blivit mer reella, alltså jag funderar på hur jag ska kunna ta livet av mig och få det att se ut som en olycka. Detta p.g.a. att jag tror att barnen skulle påverkas mer negativt om pappa tar självmord än om att pappa förolyckas i en ”olycka”. Jag tvivlar dock på att jag har modet att sätta planerna i verket, så det är inte fokus i denna text.

  Jag fantiserar om att vara som ”de flesta andra” som tycks tycka att saker är roliga och intressanta. Som ser fram emot saker och har idéer och viljan att hitta på saker.

  Mitt liv går mest åt till att vänta på att klockan ska gå. Jag tycker inte om att vara på jobbet, jag tycker inte om att vara hemma med familjen, jag kan inte komma på nått jag gillar att göra.

  Finns det nån här som har samma erfarenheter? Som kanske har lyckats hitta nån mening?

  Avatar

  Hej,

  Kan relatera på sådant sätt att jag också klurar och undran väldigt mycket varför man just inte tycker någonting är roligt och intressant. Och att det pågått under så många år. Är ungefär i din ålder.
  Ibland undrar jag om det inte till syvende och sist handlar om en obalans i hjärnan. Att man gått runt så många år i det här tillståndet att det behövs någon kemisk substans för att rätta till detta, som gör att man mår likadant som man mådde som yngre.

  Kan avundas barn ibland som jag ser blir så lyckliga av exempelvis leksaker. Påminns då om den tiden när man blev glad för något. När bara en sak kunde göra en euforisk. Boka semestrar. Ledighet fyller knappast den funktionen för mig. Blir oftast ännu mer låg. Eller när människor blir så glada när det går bra för dem på jobbet. Jag känner mig oftast likgiltig och som att allt är för futtigt i den här världen för att skapa något djupare intresse och fascination.

  För egen del har jag landat som sagt i att det handlar om någon substans i hjärnan. Ibland när jag känt mig desperat har jag kollat eller lyssnat på stand-up. Försökt undvika sådant som är deppigt och i stället sökt mig åt skratt. Att det ska göra något med den här felbalansen. Få in ett ökat serotonin. Skulle vilja och behöva läsa mer böcker om det tror jag.

  Trådstartaren

  Hej Red Simyna

  Har du testat något läkemedel vid nått tillfälle? Typ antidepressiva eller nått sånt?

  I så fall, gör det någon skillnad?

   

  Vad gör du för att få timmarna att gå på din fritid?

   

  Avatar

  Hej,

  Jadå, provat lite allt möjligt med antidepressiva men det har inte gjort någon skillnad.
  Hur är det för dig gällande det?

  Lyssnar mycket på ljudböcker, poddar och musik. Försöker få tag i andra känslor i kroppen. Alternativt fly verkligheten ett tag.
  Vad gör du för att få tiden att gå?

  Trådstartaren

  Eftersom jag mått rätt dåligt den senaste tiden har jag tagit kontakt med vården, och det verkar som att de tycker det är dags för mig att knapra antideppresiva.. jag är dock något skeptisk till detta men är ändå öppen med att prova. Jag har inte tagit något sådant tidigare.

  Familjen tar upp mycket tid såklart, men utöver det blir det mycket tv och surfande (flykt från verkligheten?). Annars går jag mest runt och tänker på allt jag borde göra men inte gör, det tar upp mycket av min tid ironiskt nog.

  Avatar

  Tycker det är strongt gjort att du tog kontakt med vården. Det kan ju hjälpa med antidepressiva, vissa blir absolut hjälpta. Verkar handla om tur ganska mycket ifall det ger fäste. Vore ju fantastiskt om det fungerade. Man får hoppas kroppen reagerar!

  Jag är 35 och hade lika gärna kunnat vara den som skrivit ditt inlägg. Enda skillnaden är att jag aldrig haft några relationer av något slag vilket inte är så konstigt med tanke på hur svagt mitt intresse för socialt umgänge har varit. Har egentligen inte ens velat involvera någon annan i mitt patetiska liv. Det känns jobbigt när man inte ser fram emot saker andra anser är roliga: fester, resor etc. Helst hade jag stannat hemma och undvikit alla men då känner jag mig istället som en värdelös person av den anlednigen.

  Känner också helt igen tankarna med att råka ut för en ”olycka” eller bara ”försvinna” ute till havs eller något för att jag inte vill att mina föräldrar ska tro att det var deras fel på något vis. Men antagligen kommer jag bara fortsätta leva som en zombie tills jag dör i min ensamhet

  Jag är 14 år och har varit i en medel depression i ungefär ett halvår nu. Jag har varit depremerad innan men inte så här, jag skär mig ofta i handlederna och jag allt för detaljerade självmordstankar. Jag vill söka vård men jag vågar inte. Mina föreldrar är väldigt kontrollerande så jag vågar inte berätta för dem, jag har ett par kompisar som jag har berättat för men vad kan de göra? Sälla ge mig tips jag orkar verkligen inte fortsätta så här längre och jag vet inte hur länge jag klarar mig utan att ta mitt liv.

  Trådstartaren

  Jag är 14 år och har varit i en medel depression i ungefär ett halvår nu. Jag har varit depremerad innan men inte så här, jag skär mig ofta i handlederna och jag allt för detaljerade självmordstankar. Jag vill söka vård men jag vågar inte. Mina föreldrar är väldigt kontrollerande så jag vågar inte berätta för dem, jag har ett par kompisar som jag har berättat för men vad kan de göra? Sälla ge mig tips jag orkar verkligen inte fortsätta så här längre och jag vet inte hur länge jag klarar mig utan att ta mitt liv.

  Dina föräldrar är kanske kontrollerande för att de bryr sig om dig?

  Du är bara 14 år.. Det finns ännu stora möjligheter till att saker kan förändras till det bättre för dig. Om dina föräldrar är kontrollerande av andra skäl, så kommer den biten nog bli bättre när du för möjlighet att flytta hemmifrån. Iaf nått att se fram emot!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.