Hem > Forum > Depression > Kompis som mår dåligt

Kompis som mår dåligt

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Hej jag har en kompis som mår dåligt. Jag tror det grundar sig i hennes förälder mm vilket resulterar i att hon har svårt för att bla sova och äta. Hennes föräldrar skiljde sig för cirka 2 år sedan varav den ena snabbt hittade en ny partner. Dom är inte diskreta i sitt förhållande och har även flyttat ihop. Min kompis hör dom ha sex och känner sig bortvald av ena föräldern, vad kan jag göra? Det verkar som att hon vill ha hjälp och att någon annan tar tag i det då hon inte riktigt vågar själv. Ska jag hjälpa henne att skriva ett meddelande till hennes pappa, ge henne mod att prata med en psykolog, eller kanske själv skicka något till hennes föräldrar.

    Jag tänker att ni tillsammans kanske kan prata med förälder(eller annan vuxen) som kompisen känner sig mest trygg med. Det är väldigt tufft att som barn/ungdom stå upp mot sin förälder. Jag själv tog hjälp av min moster för att få styrka nog att kunna sätta ner foten mot mina föräldrar. Då var jag ändå 22år..

    Vilken fin människa du är som vill hjälpa din kompis <3 Långt ifrån de flesta tror jag skulle göra det ärligt talat. Kompisen måste känna sig så himla trygg med dig som öppnar sig om sina hemförhållanden och berättar att hon mår dåligt. Så vackert också att du läser in att det kompisen vill är att någon annan hjälper henne.

    Jag tror fasiken på konfrontation med de här föräldern (pappan) som har sex med sin partner. Så vidrigt att tvingas lyssna på det. Tror på att skriva ett brev eller på annat sätt ta ett snack med föräldern. Det är ju inte så att vuxna per automatik är farliga på något sätt. Många tror jag dessutom kan lyssna extra noggrant när det är sin dotters kompis som berättar. Har lite egna erfarenheter av det att kompisars föräldrar när jag var tonåring lyssnade särskilt på vad jag hade att säga när det gällde sådant som vad en kompis gick runt och bar på innerst inne men inte kunde uttrycka själv.

    Har du en kontakt eller liksom allmän relation till hennes föräldrar? Alltså är det naturligt att ta upp en sån här grej eller skulle det vara jättekonstigt? Tänker att sånt ju kan spela in.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.