Hem > Forum > Depression > Känslan av att nu orkar jag inte mer

Känslan av att nu orkar jag inte mer

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jsg har de senaste 2 veckorna mått sämre och sämre. Ångestväsendet river nästan konstant och jag känner mig matt. Träffade min ÖV läkare idag, ny läkare och jag var inte beredd på att hon skulle lyssna. Att hon ville förstå så jag satt mest tyst, så korkat när jag hade chansen. Hon vill trappa ut lm som jag vill ha kvar för de gör mig trött och det är en skön känsla just nu. Grämer mig för att jag inte sa som det var, fast jag sa det ändå. Jag sa att jag orkar inte ha den här ångesten hela tiden, hon tolkade det som att mina tankar på att dö är flykttankar, men det tror jag inte det är. Jag ska dit på fredag igen för att få mediciner, då ska jag träffa en sjuksköterska. Funderar på att släppa in henne i mina tankar. Men vad säger man? Jag vill inte ha en klapp på kinden och ”du fixar det här” eller åk till länsakuten för jag skäms för mycket.

  Avatar

  Hej! Kanske du kan säga till sjuksköterskan det du skriver här? <3 Att du t ex mått sämre senaste två veckorna och att du inte orkar mer? Jag vet också att det är lättare sagt än gjort. Avskyr också när det liksom bollas tillbaka till en själv att ”man fixar det” och så skriker hela ens väsen att det är precis det man inte alls gör.

  Avatar

  Heh ”Azure Vijilo”.

  Ta mod till dig och berätta allt om hur du har det. Tänk på att sköterskan och läkaren arbetar för den mottagning du går till. Du behöver inte vara rädd at tala om vad du tycker, mår och så vidare.

  Du ska utan omsvep berätta sanningen om hur du mår för att få rätt behandling. Om du mest sitter tyst så kanske personalen inte tror att du mår så dåligt som du gör. Jag har varit i samma situation själv. Om man inte verkligen talar om hur man mår, så skjuter du bara upp ditt lidande.

  ”Jag vill inte ha en klapp på kinden och ”du fixar det här” eller åk till länsakuten för jag skäms för mycket.”

  Du ska inte skämmas överhuvud taget, tala om hur du verkligen mår så får du rätt hjälp.

  Ett sätt kan vara att skriva hur du mår, lämna inget utanför. Skriv hur du verkligen mår. Du kan sen lämna dt du skrivit till sköterskan. Du kan börja med att skriva:  Jag har så svårt att tala om hur jag mår för jag skäms å mycket, därför skriver jag: Sen skriver du hur du verkligen mår…

  Du får gärna skriva tillbaka till mig efter ditt besök hos sköterskan

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.