Hem > Forum > Depression > Känner mig som en klyscha.

Känner mig som en klyscha.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej. Har lidit av psykisk ohälsa i 23 år nu, är 56.

  På senaste tiden har jag mått sämre och sämre och tänkt mycket på självmord, men fegar alltid ur och tänker på barnen. Ska dom behöva uppleva det, nej.

  Sen pratar jag med min läkare, och visst lyssnar han, men det jag säger har ju 1000-talt andra sagt före mig, så vad betyder mina ord då? På riktigt?

  Det är då, mitt i all depression och ångest, som jag känner mig som en mental klyscha. En som bara upprepar klassiska meningar. Och är man då som jag, ganska verbal och kan sätta ord på mitt mående, så framstår man ju plötsligt som ganska så pass mindre sjuk än vad man egentligen är, om ni förstår vad jag menar? ”Man måste vara ganska frisk för att vara sjuk” är ju ett uttryck som passar in perfekt på mig. Är ni flera som känner som jag?

  Även om depression och ångest är vanliga problem och läkaren haft flera patienter innan med liknande symptom är varje patient unik. Alla har olika bakgrund, lite olika symptom och svarar olika bra på behandlingstyper och mediciner.

  Du skriver att du är ganska verbal och kan sätta ord på ditt mående. Det tror jag inte är så vanligt hos patienter med psykiska problem. Jag tycker det kan vara väldigt svårt att förklara hur ens tankar och känslor ser ut, speciellt när man samtidigt vet att de inte är speciellt logiska.

  Att kunna sätta ord på sitt mående är viktigt och gör dig till en ”bra” patient som är enklare att förstå och hjälpa.

  Har du förtroende för din läkare? Om det är så att du inte tycker han lyssnar på dig utan verkar behandla dig som en i mängden tycker jag att du ska fundera på att byta läkare.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.